Foto: Jaap Bouwens

Logeren in crematorium of uitvaartcentrum

Een uitvaartcentrum, begraafplaats en crematorium zijn plaatsen waar de meeste mensen liever niet komen. Laat staan dat je er zou willen blijven slapen. Maar waarom niet eigenlijk?

TILBURG - Tijdens de tiende en laatste editie van de Week van de Dialoog in Tilburg bieden Crematorium Tilburg en uitvaartonderneming Monuta Tom van Dijk mensen de unieke mogelijkheid om een nacht door te brengen in het crematorium of uitvaartcentrum en vervolgens over deze ervaring met elkaar in dialoog te gaan.

Zaterdagavond 10 november vanaf 21.00 uur worden de deelnemers verwacht in het crematorium en uitvaartcentrum, beiden gelegen aan de Karel Boddenweg in Tilburg, waar zij hun slaapplaats kunnen inrichten. Aansluitend volgt een gezamenlijke rondleiding door het uitvaartcentrum, over de begraafplaats en door het crematorium. Zondagochtend 11 november, na het ontbijt, gaan de deelnemers vervolgens met elkaar in gesprek. Hierbij staat het zonder oordeel luisteren naar elkaar voorop.

De dialogen dit weekend worden onder andere geleid door de Tilburgse filosofe en auteur Ineke van Pelt en ritueelbegeleider bij afscheid Rob van Tilburg. Deelname inclusief overnachting en ontbijt is geheel gratis.

Omdat de eerste twee dialoogtafels al snel waren volgeboekt is er een derde, extra tafel toegevoegd. Aanmelden hiervoor kan door een e-mail te sturen aan info@monutatomvandijk.nl of te bellen met 013-822 65 27.

Meer informatie over Crematorium Tilburg en Monuta Tom van Dijk is te vinden op www.crematoriumtilburg.nl en www.monutatomvandijk.nl.

Wie meer wil weten over waar en wanneer er nog meer dialooggesprekken plaatsvinden tijdens de Week van de Dialoog, die is tot en met zondag 11 november, kan een kijkje nemen op de website van de week:

www.tilburgindialoog.nl

Meer berichten