Foto:

Cultureel bedrijfserfgoed

In het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed houdt de Vereniging Bedrijf & Historie (VBH) in samenwerking met de Stichting Bedrijfsgeschiedenis (SBG) en ETWIE (het Vlaams Expertisecentrum voor Technisch, Wetenschappelijk en Industrieel Erfgoed) op vrijdag 16 november een studiedag met als titel 'Bedrijfserfgoed als cultureel erfgoed'. De dag is in het Textielmuseum in Tilburg. De rode draad wordt gevormd door het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed (EYCH2018).

TILBURG - De dag begint om 10.30 met een ontvangst met koffie. Om 11.00 uur vertellen Erik Nijhoff (voorzitter SBG), Ton de Graaf (voorzitter VBH) en Joeri Januarius (coördinator ETWIE) over de uitdagingen voor bedrijfserfgoed in Vlaanderen en Nederland. Aansluitend is om 11.45 uur een rondleiding door het museum en een lunch.

Het middagprogramma begint om 14.00 uur met het Boelwerf-archief door dr. Johan Dambruyne (rijksarchivaris Antwerpen-Beveren). Om 14.30 uur komt het gebruik van bedrijfshistorische bronnen in bedrijfsgeschiedenis aan bod door prof. dr. Joost Jonker (Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis/Universiteit van Amsterdam). De laatste spreken is Ingrid Elferink (conservator bedrijfshistorische collectie Nationale Nederlanden). Zij spreekt over het historisch erfgoed van Nationale Nederlanden. De dag wordt afgesloten met een borrel. Aanmelden kan via j.schenk@uu.nl. Deelname kost 25 euro.

Meer berichten