Jet Hasper (38) uit Goirle runt het bedrijf 'Intens productief'. Zij spreekt uit eigen ervaring als het gaat om stress in de werksituatie.
Jet Hasper (38) uit Goirle runt het bedrijf 'Intens productief'. Zij spreekt uit eigen ervaring als het gaat om stress in de werksituatie. (Foto: )

Week van Werkstress over werkplezier

Stress op de werkvloer is beroepsziekte nummer één. Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out en andere werkgerelateerde psychische ziektes. Dat kan duizend-en-een oorzaken hebben en zich manifesteren in even zoveel symptomen. Maar de mensen die er mee te maken kregen, hebben één ding gemeen: als ze er eerder over hadden gesproken met hun omgeving, thuis en op het werk, dan was het waarschijnlijk nooit zo ver gekomen. Daarom is het belangrijk om werkstress bespreekbaar te maken.

Jan Loonen

GOIRLE - Van 12 tot en met 15 november wordt voor de vijfde keer de Week van de Werkstress gehouden. Dit jaar staat de week helemaal in het teken van preventie en werkplezier. Volgens onderzoek van TNO kan door voldoende werkplezier voorkomen worden dat gezonde werkdruk omslaat in ongezonde werkstress. Tijdens de Week van de Werkstress zetten daarom honderden bedrijven in heel Nederland werkplezier centraal.

Jet Hasper (38) uit Goirle runt het bedrijf 'Intens productief'. Zij spreekt uit eigen ervaring als het gaat om stress in de werksituatie. "Ik had een leuke baan maar beleefde weinig werkplezier, ik meende dat de lat steeds hoger moest in een streven naar perfectie. Ik besloot - nadat ik mezelf compleet voorbij gelopen had -, mijn passie voor productiviteit om te zetten in een programma dat je in 4 eenvoudige stappen helpt om grip te krijgen op je werk en meer helderheid in je hoofd.

Intens Productief is er voor alle bevlogen mensen die meer uit hun werk en uit hun leven willen halen. Door slimme oplossingen te bieden waarmee je je werk beter organiseert en je meer ruimte creëert. Het Intens Productief programma duurt 10 weken en heeft als doel een échte gedragsverandering teweeg te brengen."

Jet Hasper is eigenaar, programmamaker en trainer bij Intens Productief. "Ik beschouw mezelf als de loodgieter waarvan het dak lekt. Ik ben dus ook vatbaar voor stress. Maar ook intens bevlogen. Ik weet als geen ander dat je de oplossingen die ik bied keihard nodig kunt hebben. Mijn missie is 'Meer plezier in werk en leven.'"

Jet hanteert een groot aantal praktische tips, waarvan we deze ene hier vermelden. Beslis of je altijd bereikbaar wilt zijn, of niet

Telefoon, mail en chat zijn handig (en nodig) voor je bereikbaarheid, maar continu bereikbaar zijn is juist héél onhandig. Voor je stresslevels welteverstaan. Draai je telefoon voor een bepaalde tijd om, face down! Zorg er dan ook voor dat het geluid uit staat. Heel logisch eigenlijk. Op het moment dát je je mails of andere berichten leest: beslis direct wat je ermee gaat doen. Laat het niet rondzingen in je hoofd.

Voor meer informatie over Intens productief zie:

www.intensproductief.nl

Meer berichten