Foto: Chris König

Zoektocht naar tweede Stadsfotograaf

Citymarketing Tilburg is op zoek naar de tweede Stadsfotograaf van Tilburg. Wie de wedstrijd wint mag zich een jaar lang Stadsfotograaf noemen en krijgt een bedrag van 1000 euro. De dertien mooiste foto's worden geëxposeerd.

TILBURG - De winnaar krijgt de eer om de 13 geluksplekken van Tilburg te fotograferen voor de spiksplinternieuwe publicatie van 013geluksplekken. Via Instagram opent Citymarketing Tilburg dit najaar de jacht op de tweede Stadsfotograaf van de stad.

Een rasechte Tilburger die zijn of haar persoonlijke geluksplek in volle glorie weet vast te leggen op de foto. Zowel gedreven Instagrammers, amateurfotografen als professionals dingen mee naar de eretitel.

Wie zich een jaar lang Stadsfotograaf van Tilburg mag noemen wordt beslist door een driekoppige jury bestaande uit Stefan van Aarle (regisseur binnenstad Tilburg), Ben Smit (citymarketeer Bewoners en Bezoekers), Camiel Donders (fotograaf) en Ivan Mols (directeur Tilburg.com).

Op vrijdag 14 december wordt de winnaar bekend gemaakt. De mooiste foto's van de dertien beste inzenders worden een maand lang op groot formaat geëxposeerd. Het winnende beeld wordt met toestemming van de fotograaf tevens opgenomen in de beeldbank van merktilburg.nl.

De winnaar met eretitel wordt uitgenodigd om de dertien foto's te maken voor de eerste uitgave van 013geluksplekken. Als Stadsfotograaf van Tilburg krijg je daarnaast de opdracht om iedere maand een stadstafereel te fotograferen. Het resultaat wordt met naamsvermelding verspreid via de kanalen van Citymarketing Tilburg.

013geluksplekken zijn speciale plaatsen waarop mensen zich gelukkig voelen of waar je iets kan doen of ervaren om je eigen geluksgevoel te verhogen. Dit is een initiatief van Fontys Hogenscholen en de Belgische geluksambassadeur en auteur van het World Book of Happiness Leo Bormans. Samen met bewoners uit de stad wordt de zoektocht naar de dertien Tilburgse geluksplekken gestart. Het boek 013geluksplekken wordt in maart volgend jaar tijdens de week van de Happiness uitgebracht.

Meedoen aan de wedstrijd kan door een foto te maken en deze vóór maandag 3 december met een openbaar profiel op Instagram te posten, onder vermelding van #013geluksplekken #stadsfotograaf #Tilburg #ditistilburg en tag @013geluksplekken.

Het idee is ontstaan na Koningsdag 2017 in Tilburg, vertelt Ben Smit van Citymarketing Tilburg. "Dat heeft iets positiefs teweeggebracht in Tilburg. De bescheiden Tilburger is niet gewend om op zijn of haar borst te kloppen, maar Koningsdag heeft iets losgemaakt." Dat ziet hij onder meer terug op Instagram. "Tilburgers hebben dat kanaal gevonden om hun trots te etaleren. Dat willen we delen met de rest van de stad, ook aan inwoners die niet op Instagram zitten."

De verkiezing is volgens Ben Smit ook meteen een oproep om zoveel mogelijk mooie foto's van Tilburg te delen op Instagram.

Meer berichten