Foto:

Milieucafé: jubileumexcursie naar Tilburgse Milieustraat

Het Milieucafé verzorgt samen met het Brabants Afval Team (BAT) een excursie op donderdagavond 15 november naar de Milieustraat Albion in Tilburg. De excursie is de volgende in de reeks activiteiten in het jubileumjaar van het Milieucafé. Aanmelden voor de excursie is nog mogelijk.

TILBURG - Allemaal komen we wel eens bij het BAT om overbodige spullen kwijt te raken. In het weekend staan er zelfs regelmatig files. Zonder de Milieustraat zouden mensen zich geen raad weten met hun karton, sloophout, chemische spullen of oud ijzer. En natuurlijk plastic. Maar wat gebeurt er achter de schermen? Daar krijgen deelnemers aan de jubileumexcursie van het Milieucafé op donderdagavond 15 november antwoord op.

Wethouder Berend de Vries verwelkomt de deelnemers die donderdag, om 19.00 uur. Daarna geeft 'oppervuilnisman' Piet van Oirschot uitleg over hoe de Milieustraat werkt. Een belangrijk thema is afval­scheiding. Hoe doe je dat thuis? Wat is moeilijk of onlogisch? Leuk wordt ook een test onder de deelnemers om te zien of ze weten wat in welke bak hoort.

De rondleiding duurt tot ongeveer 21.00 uur. De gastheer trakteert op koffie. Deelnemers dienen met eigen vervoer naar de Milieustraat, Caledoniastraat 13 in Tilburg, te komen. Aanmelden voor de excursie is niet verplicht, maar wel handig en kan via secretaris@milieucafe.nl.

Meer berichten