Yannick, in de witte trui, woont in een Thomashuis in Tilburg. Hij werkt bij de Smaakmakers, helpt de conciërge op een basisschool en danst streetdance. Maar wat hij het liefste doet is zingen.
Yannick, in de witte trui, woont in een Thomashuis in Tilburg. Hij werkt bij de Smaakmakers, helpt de conciërge op een basisschool en danst streetdance. Maar wat hij het liefste doet is zingen. (Foto: )

Yannick (24) zingt op Knoop Gala

Yannick (24) uit Tilburg treedt op met Trijntje Oosterhuis tijdens het Knoop Gala 2018. Hij werd vorige week verrast met het nieuws dat hij is geselecteerd om te zingen. Hij was dolblij te horen dat hij met niemand minder dan Trijntje Oosterhuis op het podium zal staan.

TILBURG - Voor de achtste keer organiseren de NTR en HandicapNL het Knoop Gala. Op dit bijzondere gala staan muzikale talenten met een verstandelijke beperking in de spotlights.

Yannick is 24 jaar en woont in een Thomashuis in Tilburg. Hij werkt bij de Smaakmakers, helpt de conciërge op een basisschool en danst streetdance. Maar wat hij het liefste doet is zingen. Door zijn lichte vorm van autisme heeft hij een fotografisch geheugen; na het horen van een liedje kent hij het al gelijk uit zijn hoofd. Muziek betekent alles voor Yannick en er staat een constante glimlach op zijn gezicht als hij zingt.

Naast Trijntje Oosterhuis, doen ook andere grote namen uit de Nederlandse muziekindustrie mee. Dit jaar zijn dat Nick en Simon, OG3Ne, Broederliefde, Roxeanne Hazes en Boef. Bovendien is het Knoop Gala niet compleet zonder de inbreng van het Metropole Orkest, dit jaar onder leiding van dirigent Maurice Luttikhuis.

Paul de Leeuw presenteert wederom deze bijzondere avond in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Dieuwertje Blok neemt het backstage gedeelte voor haar rekening en komt met updates vanuit de Greenroom waar alle talenten zich voor hun optreden verzamelen.

Het Knoop Gala staat al jaren garant voor bijzondere en ontroerende optredens. Daarnaast wordt op deze avond aandacht gevraagd voor het werk van HandicapNL. HandicapNL (voorheen Fonds verstandelijk gehandicapten en Revalidatiefonds) draagt eraan bij dat mensen met een verstandelijke beperking een volwaardig leven kunnen leiden. Een leven waarin zij hun talenten kunnen inzetten, zich kunnen ontwikkelen en kunnen meedoen in de samenleving, net als ieder ander.

De uitzending van het Knoop Gala is een NTR-productie in samenwerking met MediaLane. De opnames vinden plaats op dinsdag 11 december in Koninklijk Theater Carré. De uitzending is op zaterdag 22 december te zien om 20.25 uur op NPO 1.

Meer info is te vinden op:

www.ntr.nl/knoopgala

Meer berichten