Het project is doorgezet toen Jim overleed en er is een prachtige theatervoorstelling van gemaakt.
Het project is doorgezet toen Jim overleed en er is een prachtige theatervoorstelling van gemaakt. (Foto: )

Uit Muziekids Studio: Bijzonder duet tussen zangeres en zoon

Door John Verbunt

Laatst was er een zeer bijzonder optreden in onze studio. Zangeres Andrea van Beek had een zoon die ernstig meervoudig beperkt was. Zoon Jim maakte prachtige geluiden als hij, lekker ontspannen in zijn bedje, in de box of in bad lag.

Andrea heeft talloze opnamen van Jim gemaakt op die momenten. Ze heeft componisten gevraagd of ze een duet wilden schrijven waarin zij en haar zoon (op tape) samen zingen. Zo werden er vijf prachtige duetten geschreven door verschillende componisten, voor sopraan en tape, aangevuld met basklarinet. Toen iedereen hiermee druk bezig was overleed zoon Jim op 9-jarige leeftijd.

Het project is doorgezet en er is een prachtige theatervoorstelling van gemaakt, die in première ging in mei 2016 tijdens de Operadagen in Rotterdam. De recensie in het NRC was lovend. Het optreden was voor behandelaars van het revalidatiecentrum Leijpark. Zij hadden een studiedag welke het thema had 'Rouwverwerking'. De dag begon met deze voorstelling van Andrea. Na afloop konden vragen gesteld worden aan Andrea over de voorstelling en haar eigen rouwproces.

Internet: duets with Jim.

Meer berichten