Heb je ook een vraag over werk? Mail dan je vraag, met je naam, leeftijd en woonplaats naar regine@dekrachtcentrale013.nl.
Heb je ook een vraag over werk? Mail dan je vraag, met je naam, leeftijd en woonplaats naar regine@dekrachtcentrale013.nl. (Foto: Foto: )

Vraag en Arbeid door De Krachtcentrale 013

In samenwerking met De Krachtcentrale 013 verschijnt om de week deze rubriek, waarin De Krachtcentrale 013 vragen van lezers over werk beantwoordt. Deze week de vraag van Yvette (33 jaar): Ik krijg een contract voor een haf jaar aangeboden en mijn toekomstig werkgever heeft hierbij een proeftijd van 2 maanden opgenomen. Mag dit bij een tijdelijk contract?

TILBURG - Beste Yvette, Een proeftijd is een soort kennismakingsperiode waarin jij en de werkgever de arbeidsovereenkomst direct kunnen opzeggen. Voor contracten die een half jaar of korter duren mag geen proeftijd afgesproken worden. Je kunt het contract gewoon tekenen, maar de proeftijd is wettelijk niet van toepassing. Is er na je eerste arbeidsovereenkomst sprake van een opvolgende arbeidsovereenkomst? Dan mag ook geen proeftijd worden afgesproken. Daarop is 1 uitzondering. Als er voor de nieuwe overeenkomst duidelijk andere vaardigheden of verantwoordelijkheden worden gevraagd mag er wel een proeftijd worden afgesproken. Op de website www.rijksoverheid.nl. kun je meer antwoorden vinden rondom proeftijd en arbeid. Veel plezier in je nieuwe baan! Regine Griep re-integratie en arbeidsdeskundige

Meer berichten