Ireen Wüst won tijdens de Olympische Spelen in Pyeongchang in Zuid-Korea een gouden en twee zilveren medailles.
Ireen Wüst won tijdens de Olympische Spelen in Pyeongchang in Zuid-Korea een gouden en twee zilveren medailles. (Foto: )

Beeld Wüst mag 80 mille kosten

Dat Ireen Wüst krijgt een standbeeld in haar geboorteplaats Goirle krijgt, maakte burgemeester Mark van Stappershoef dit voorjaar bekend tijdens haar huldiging op het Oranjeplein in Goirle. Burgemeester en wethouders van Goirle vragen de raad 80.000 euro daarvoor uit te trekken. Vijf keer won Ireen goud bij vier Olympische Spelen. Daarmee is zij de 'grootste Nederlandse Olympiër aller tijden'. Ook won ze vijf keer zilver en één keer brons.

Door Jan Loonen

GOIRLE - Ireen is onlosmakelijk verbonden met Goirle, zij is er geboren en getogen en heeft Goirle definitief op de kaart gezet met haar prestaties. De gemeente Goirle wil graag bekend staan als sportgemeente, waar zowel de top- als breedtesport wordt gekoesterd. Ireen draagt met haar topprestaties bij aan dit imago. Om Ireen te eren en te bedanken heeft de gemeente Goirle haar tijdens de huldiging een beeld aangeboden, dat een permanente plek moet krijgen in de gemeente.

Burgemeester Mark van Stappershoef houdt de kaken stijf op elkaar als we vragen naar de plek voor het beeld. Wel is een eerste selectieronde voor de keuze van de kunstenaar achter de rug. Drie kunstenaars mogen een schets indienen. Daarover zal de commissie Kunst en Cultuur van de gemeente een advies aan B&W uitbrengen. Voor de gelegenheid zijn Ireen Wüst en haar moeder aan de commissie toegevoegd.

Meer berichten