In Nuenen mogen Yindé en haar vriendinnetje Sterre hun lievelingsdieren voeren: ringstaartmaki's. De beestjes klimmen op hun schouders en eten uit hun handen.
In Nuenen mogen Yindé en haar vriendinnetje Sterre hun lievelingsdieren voeren: ringstaartmaki's. De beestjes klimmen op hun schouders en eten uit hun handen. (Foto: )

Droomdag voor Tilburgse Yindé

Stichting Dream4Kids houdt unieke droomdagen voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar, die een ernstig traumatische ervaring hebben gehad; denk aan een rouwtrauma, mishandeling of seksueel misbruik.

TILBURG - Zo ook Yindé. Net als de andere droomkinderen waar Dream4Kids zich voor inzet, heeft Yindé al veel meegemaakt in haar korte leventje. Op haar droomdag is ze op school verrast door de dreamchasers. Samen met haar beste vriendinnetje Sterre is Yindé voor een dag de baas en superjuffie van de school.

In de middag gaat Yindé naar Dierenrijk in Nuenen. Hier mag ze haar lievelingsdieren voeren: ringstaartmaki's. De beestjes klimmen op hun schouders en eten uit hun handen. Het is één groot feest. Ook worden er allerlei kunstjes uitgehaald met de zeehonden. De dag wordt afgesloten bij de Mc Donalds. Yindé heeft de dag van haar leven gehad.

Dream4Kids zorgt ervoor dat getraumatiseerde kinderen in het zonnetje gezet worden, zodat zij weer de moed en energie krijgen om in hun dromen te geloven. En dat is gelukt met deze droomdag. "Wij willen iedereen die hieraan heeft bijgedragen hartelijk bedanken. Met name Dierenrijk Nuenen, Haribo, McDonalds Tilburg, Limomij, Dre Lommers, Diamond Painters en Pixum zijn wij erg dankbaar", Aldus dreamchasers Karin en Marleen.

Meer berichten