Burgemeester Weterings reikte afgelopen week de Zilveren Legpenning van de gemeente Tilburg uit aan Bob Marks.
Burgemeester Weterings reikte afgelopen week de Zilveren Legpenning van de gemeente Tilburg uit aan Bob Marks. (Foto: )

Zilveren Legpenning gemeente Tilburg voor Bob Marks

Burgemeester Weterings reikte afgelopen week de Zilveren Legpenning van de gemeente Tilburg uit aan Bob Marks vanwege zijn jarenlange bestuursfunctie bij Stichting Kunst & Onderneming Brabant (KoBra). Hij kreeg de penning bij gelegenheid van zijn afscheid van KoBra tijdens een algemene ledenvergadering.

Door Jan Loonen

TILBURG - Bob Marks (63) was sinds 2005 bestuurslid van Stichting KoBra, een samenwerkingsverband tussen een aantal Midden-Brabantse ondernemingen en Theaters Tilburg. De stichting heeft als doel het maatschappelijk leven in de stad en de aantrekkelijkheid van de economische activiteiten in de regio te bevorderen. Van 2011 tot eind 2017 was Bob Marks penningmeester. Hij zorgde ervoor dat het penningmeesterschap professioneel werd opgezet. Onder zijn penningmeesterschap bleef KoBra ook tijdens de financiële crisis een gezonde organisatie en werd er zelfs een buffer opgebouwd. Zo kwam er in de tijd waarin de culturele sector het moeilijk had, meer geld voor culturele sponsoring.

KoBra speelde een rol bij de financiering van onder andere de bevrijdingsconcerten in de Piushaven, de Tilburgse Revue, festivals als TiLT en voorstellingen van het Zuidelijk Toneel. KoBra, in samenwerking met de gemeente, mede-financierde het kunstwerk Sky Mirror van kunstenaar Anish Kapoor voor Museum de Pont ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het museum. Vele sympathieke amateurprojecten konden bij KoBra terecht voor een financiële ondersteuning. Niet alleen als penningmeester speelde Bob Marks een belangrijke rol binnen het bestuur. Hij was ook nauw betrokken bij de organisatie van de KoBra-reizen en de programmering van de galavoorstellingen.

De zilveren legpenning wordt uitgereikt aan iemand die zich op een uitzonderlijke manier persoonlijk heeft ingezet voor de Tilburgse Samenleving. De verdiensten dragen aantoonbaar bij aan de leefbaarheid of vitaliteit van wijk, dorp of stad en duren minimaal 10 jaar.

Meer berichten