Heb je ook een vraag over werk? Mail dan je vraag, met je naam, leeftijd en woonplaats naar regine@dekrachtcentrale013.nl.
Heb je ook een vraag over werk? Mail dan je vraag, met je naam, leeftijd en woonplaats naar regine@dekrachtcentrale013.nl. (Foto: Foto: )

Vraag en Arbeid door De Krachtcentrale 013

In samenwerking met De Krachtcentrale 013 verschijnt om de week deze rubriek, waarin De Krachtcentrale 013 vragen van lezers over werk beantwoordt. Deze week de vraag van Inge (42 jaar) uit Tilburg: "Ik wil een carrièreswitch maken en heb een baan gevonden waar ik helemaal blij van word. Maar ik moet financieel een flinke stap terug doen. Nu ga ik toch twijfelen."

TILBURG - Beste Inge, Een goed salaris is relatief. Je raakt eraan gewend en het is prettig. Een baan hebben die voldoening geeft is ook fijn. Wanneer je die beiden kunt combineren is dat tof! Maar er is vast een reden dat je een carrièreswitch wilt maken. Meestal betekent dit dat je huidige baan niet (meer) goed voelt. Nu je op het punt staat de switch te maken is het logisch dat je gaat twijfelen: ga ik voor de zekerheid of voor 'een bestaan dat past'? Belangrijkste vragen zijn: Kan ik met dit salaris rondkomen? Word ik blij van deze baan? En zit er groei in? Is het antwoord op alle vragen ja, dan is mijn advies: DOEN! Want het volgen van je hart én het aanspreken van je sterke kanten staan vaak garant voor duurzaam werkplezier. Veel succes! Regine Griep, re-integratie- en arbeidsdeskundige

Meer berichten