Kerstactiviteiten in Tilburg

Markt voor goede doelen

TILBURG - De Postelse Hoeve houdt op zondag 16 december een kerstmarkt van 12.00 tot 17.00 uur ten bate van stichting Kop op tegen Kanker en stichting Kleintje Hollands
Stichting Kop op tegen kanker geeft mensen de gelegenheid om hun verhaal kwijt te kunnen en stuurt gezinnen op vakantie die te horen hebben gekregen dat een van de leden aan kanker lijdt.
Kleintje Hollands is een soundmix- en playbackshow voor en door mensen met een verstandelijke beperking.

TCGK zingt met muzikanten

TILBURG - Tilburgs Christelijk Gemengd Koor (TCGK) houdt op zaterdag 16 december een kerstconcert met medewerking van Kazue Goto sopraan, Noél Casteleyn bas/bariton, Ad van den Nieuwenhuizen dwarsfluit en Tommy van Doorn organist. Het geheel staat onder leiding van dirigent René Dentro.
Het concert is in Kapel Notre Dame en begint om 20.00 uur. De toegang is gratis.

Engelse muziek

TILBURG - L'Armonia Sonora en het Britse Trinity Boys Choir brengen op donderdag 13 december een avond vol cantates van Engelse componisten als Thomas Tallis, William Byrd en Anthony Holborne naar de concertzaal van Theaters Tilburg.

Het concert begint om 20.30 uur. Kaarten kosten tussen de 22,50 en 32 euro.

Advents- en kertsliedjes

TILBURG - Cantiqua Klassiek en Theaterkoor Muzemento houden op 16 december om 14.30 uur een concert in de Petrus Donderskerk met advents- en kerstliederen.

Toegangskaarten kosten 5 euro, inclusief koffie en thee tijdens de pauze en warme chocolademelk na afloop. Tickets zijn te koop bij Ingrid van Bladel, 06-81248277 of bivanbladel@gmail.com, Harrie Faes, 06-40603810 of hcm.faes@ziggo.nl en voor aanvang van het concert aan de kerk.

Muziek Bron van Licht

TILBURG - Gemengd Koor de Bron, onder leiding van dirigent Jos Vingerhoets, geeft op zondag 16 december een kerstconcert. Dit jaar in samenwerking met het Seniorenorkest Hart van Brabant onder leiding van Nico Haneveld.

Beide muziekverenigingen brengen, ieder apart en ook samen, bekende en minder bekende kerstliederen ten gehore. Dit alles onder de naam Bron van Licht. De begeleiding is in handen van Harrie Swinkels.

Het concert is in de Lucaskerk aan de Lage Witsiebaan 19 in Tilburg en duurt van 13.30 tot 15.30 uur. De entree is gratis.

Verkoop voor Liliane Fonds

TILBURG - Woonzorgcentrum De Heikant houdt op zaterdag 15 december een kerstmarkt. Er staan verschillende kramen met kerstpresentjes, kerststukjes, kerstartikelen, tassen, sieraden, kleding en meer.

Op de markt worden ook zelf gehaakte tasjes verkocht voor het Liliane Fonds. Gedurende de dag wordt er ook een kantklosdemonstratie gegeven.

Om alvast in de kerstsfeer te komen wordt er feestelijke muziek gedraaid. De zaal is versierd en er staat koffie en thee en glühwein met een appelbeignet klaar voor de bezoekers. In de middag treedt smartlappenkoor 'De Begonia's' op met kerstrepertoire.

De markt is van 10.00 tot 16.00 uur.

Kerstmarkt bij Amarant

TILBURG - Amarant houdt op vrijdag 14 december weer haar jaarlijkse kerstmarkt op het Daniël de Brouwerpark. De markt is van 17.00 tot 21.00 uur. De entree is gratis.
Er zijn onder andere sieraden, sjaals, knuffels, wierook, parfums, houten woondecoraties, speelgoed en tassen te koop. Ook is er eten, drinken en live muziek. Bekijk de levende kerststal, ga op de foto met de Kerstman of maak gratis een ritje in een huifkar.

Spijkerbeemden kerstparadijs

TILBURG - Wijkcentrum de Spijkerbeemden houdt op zondag 16 december een kerstmiddag. Er staat warme chocolademelk en glühwein voor klaar, de kerstman komt een bezoek brengen, er is een kerstoptreden van Effe Áánders, een kerstmarkt, kerstbingo en een gratis loterij. Atelier 'Groeten uit Tilburg' houdt creatieve workshops vanaf 0,50 euro. Bezoekers kunnen een kerstkaart, kerstkrans of een schilderij met lampjes maken. De kerstmiddag duurt van 12.00 tot 16.30 uur en is gratis toegankelijk.

Meer berichten