Jostijn Ligtvoet Fotografie

Magazine over lokale boeren

Om lokaal eten aandacht te geven stellen 20 boeren in de regio Tilburg zichzelf en hun producten voor in het Bijzondere Boeren magazine. De magazines worden in de periode als cadeau gegeven aan klanten, gasten en geïnteresseerden in de betreffende boerderijwinkels en horeca met streekproducten op de kaart. Deze boerderijwinkels zijn met elkaar verbonden door 4 routes rondom Tilburg, allen op fietsafstand van elkaar.

TILBURG - Op donderdag 29 november werd het eerste Bijzondere Boeren magazine overhandigd aan wethouder Milieu Oscar Dusschooten tijdens een streekproductenproeverij.10 jonge koks van de Rooi Pannen te Tilburg maakten een proeverij voor de boeren met hun eigen producten.

Door de boeren te leren kennen en rechtstreeks bij hen te kopen, wordt bijgedragen aan het voortbestaan van kleinschalige boeren en de boerderijwinkels en blijft men in contact met de herkomst van gezond en lokaal eten. Het idee is ontwikkeld in het kader van We Are Food 2018 en werd uitgevoerd door Janneke de Vries van Buro DuPro. Deze verhalen, én de serie bijbehorende foto's worden beschikbaar gesteld aan de boeren zodat zij hun en elkaars verhaal verder kunnen vertellen.

Iedereen die interesse heeft in het magazine kan terecht in de boerderijwinkels en op de website www.bijzondereboeren.nl. Daar staan ook alle boerderijwinkels op een plattegrond.

Meer berichten