Foto: Karin Moers

Verse soep bij StadsTuinderij

Stagiaire Anmire Vugs (opleiding Helicon Voeding & Welzijn) startte donderdag 29 november haar stageproject 'Alles loopt in de soep' bij StadsTuinderij Piushaven. Elke donderdagmiddag maakt zij een grote pan verse soep van seizoensproducten van de Stadstuinderij én producten van de voedselbank. Elke week volgens een ander recept.

TILBURG - Anmire kwam in 2009 vanuit Namibië als 21-jarige naar Nederland. Ze zocht hier naar eerlijk voedsel, smaakvol vlees, vers brood en groenten zoals ze dat gewend was. Liefst onbewerkt en vooral met smaak en structuur.

Iedere donderdagmiddag wordt er soep gemaakt met groenten van de voedselbank en de Stadstuinderij. Alle recepten worden gedeeld en aan het einde van de stage resulteert dat in een kookboekje.

Tot en met donderdag 31 januari (met uitzondering van de kerstvakantie) is iedereen tussen 13.00 uur en 15.00 uur welkom in de Stadstuin om in de kas of bij het kampvuur een verse kop warme soep te nuttigen.

Meer berichten