Moeder Wies heeft drie kinderen, twee jongens en één meisje grootgebracht. Zes kleinkinderen, vijf achterkleinkinderen en twee achterachterkleinkinderen, maken deel uit van haar rijke leven.
Moeder Wies heeft drie kinderen, twee jongens en één meisje grootgebracht. Zes kleinkinderen, vijf achterkleinkinderen en twee achterachterkleinkinderen, maken deel uit van haar rijke leven. (Foto: )

Wies van Zundert is al een eeuw Tilburgse

Op 9 december was het 100 jaar geleden, dat Wies van Zundert in Tilburg is geboren. Een groot feest heeft deze mijlpaal luister bijgezet. De burgemeester van Tilburg, Theo Weterings, kwam haar ook feliciteren.

Door Jan Loonen

TILBURG - Wies was tot voor kort zo kwiek als haar vogeltjes in de tuin. Ze woont al 77 jaar in de Blazoenstraat, is kortgeleden gevallen en ondervindt daarvan nu nog de nadelen. Maar zij ging altijd met kleindochter Lisette van Laerhoven met de rollator op pad naar de supermarkt. Daar kocht zij eerst voer voor haar hondje Milou (haar alles) en brood voor de vogels in haar tuin, alvorens voor zichzelf te zorgen.

Zij ontvangt uw verslaggever in de warme woonkamer, waar hondje Milou aan diens voeten genoeglijk ligt te snurken. Moeder Wies heeft drie kinderen, twee jongens en één meisje grootgebracht. Zes kleinkinderen, vijf achterkleinkinderen en twee achterachterkleinkinderen, maken deel uit van haar rijke leven. Helaas heeft zij ook te maken gehad met sterfgevallen. Zoon Jo en dochter Mieke zijn gestorven toen ze respectievelijk 70 en 71 jaar oud waren. Mieke stierf op kerstavond

Ze is ooit in de fabrieken van de Volt gaan werken in de productie van onder andere radiobuizen. "Toen hadden we nog geen televisies", zegt ze gekscherend. Ze ging trouwen en kreeg prompt ontslag. Het was in die tijd gewoon gebruikelijk, dat een getrouwde vrouw niet mocht werken. Daarna heeft zijn van allerlei werkzaamheden, onder meer huishoudelijk werk, verricht. Vermeldenswaard is, dat zij tot in haar 82e levensjaar, samen met dochter Mieke, reclamefolders rondbracht.
In de Tweede Wereldoorlog werd zij door de NSB verdacht van smokkelen. Daar was geen sprake van, zegt ze nog met emotie. Twee mannen doorzochten de zolder, één bleef beneden om haar te bewaken. Ze waren op zoek naar leren lappen en shag. Er werd niets gevonden.

Lisette weet nog te melden, dat Wies vorig jaar de lange schutting van de tuin heeft geschilderd. Om maar aan te tonen hoe kras deze dame op hoge leeftijd is.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden