Knoop Gala 2018 in Koninklijk Theater Carré. foto: foto: Frank Ebbe
Knoop Gala 2018 in Koninklijk Theater Carré. foto: foto: Frank Ebbe (Foto: Frank Ebbe +31646755866)

Staande ovatie voor Yannick op Knoop Gala

Na veel oefenen en repeteren was het 12 december zover; de opnames van het Knoop Gala, met het optreden van Yannick uit Tilburg voor groot publiek in Carré. Tijdens dit bijzondere gala, dat op 22 december wordt uitgezonden, staan muzikale talenten met een verstandelijke beperking in de spotlights. Samen met Trijntje Oosterhuis zong Yannick het nummer 'Wereld zonder jou'.

TILBURG - Het publiek bij het Knoop gala was duidelijk onder de indruk van Yannick en Trijntje en gaf het duo een staande ovatie. Yannick genoot zichtbaar van elke seconde op het podium.

Op verzoek van Trijntje gaf hij zelfs nog een indrukwekkende solo-toegift met 'Can't Help Falling In Love' van Elvis Presley. Yannick maakt zijn tv-debuut op 22 december om 20.25 uur op NPO 1.

Tijdens het Knoop Gala zingen of spelen muzikale talenten met een verstandelijke beperking de sterren van de hemel. Dat doen ze niet alleen, maar samen met grote Nederlandse artiesten. Dit jaar met niemand minder dan Nick & Simon, Trijntje Oosterhuis, OG3NE, Broederliefde, Roxeanne Hazes en Boef.

Het Knoop Gala is niet compleet zonder de inbreng van het Metropole Orkest, dit jaar onder leiding van dirigent Maurice Luttikhuis.

Paul de Leeuw presenteert ook dit jaar deze avond in Carré te Amsterdam. Dieuwertje Blok brengt verslag uit vanuit de Greenroom.

Na de uitzending gaat het feestje nog even door op NPO 1 Extra (Ziggokanaal 311 en KPN kanaal 58). Daar wordt de afterparty van Knoop Gala 2018 uitgezonden. Niet alleen de sterren van dit jaar zijn daarbij, maar ook deelnemers van eerdere jaren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden