De Lost Boys behoren tot de bende van Peter Pan. Pan is de leider van de groep. Peter Pan is de grootste productie die ooit in Goirle op de planken is gezet. TAGO voert de musical acht keer op in cc Jan van Besouw.
De Lost Boys behoren tot de bende van Peter Pan. Pan is de leider van de groep. Peter Pan is de grootste productie die ooit in Goirle op de planken is gezet. TAGO voert de musical acht keer op in cc Jan van Besouw. (Foto: )

TAGO-musical vol humor en prachtige dansen

Peter Pan is de grootste productie die ooit in Goirle op de planken is gezet. TAGO voert de musical acht keer op in cc Jan van Besouw. Kaarten zijn te bestellen via de website van cc Jan van Besouw. In het maatschappijkritische verhaal komen herkenbare en hedendaagse dilemma's van jonge mensen aan bod. Met een cast van 52 acteurs in de leeftijd van 10 tot 62 jaar en veel vrijwilligers is er hard gewerkt aan een mooie productie. Uw verslaggever kon een deel van een repetitie bijwonen en was verrast door de vondsten in de musical.

Door Jan Loonen

GOIRLE - Peter Pan de Musical is gebaseerd is op het werk van J.M. Barrie. En ook deze TAGO-musical zit vol humor, prachtig dans en een aanprekend verhaal. Regisseur Mike van Amelsfoort heeft het verhaal van J.M. Barrie bewerkt en een moderne versie van Peter Pan geschreven.

De problemen van jongeren in onze maatschappij en de druk waaronder zij moeten presteren worden met dit verhaal in musicalvorm verteld. De muziek die Bart de Graaff heeft bewerkt is bijzonder voor een musical, met de pop, R&B, blues en jazznummers is een extra toevoeging aan dit bijzondere verhaal gegeven.

Marieke van Middelkoop heeft voor de nummers van onder anderen Lady Gaga, Beyonce, Laura Mvula, Nina Simone en vele anderen, pakkende liedteksten geschreven. Productieleider Rob van Amelsfoort: "Het publiek zal door deze versie van Peter Pan in vervoering worden gebracht. Met Oliver! en Jafar de Musical verraste TAGO door het enorm hoge niveau. Met Peter Pan ligt de lat weer een stukje hoger, maar cast en crew gaan de hoge verwachtingen zeker waarmaken. We hebben maar liefst acht voorstellingen van 20 tot en met 30 december geprogrammeerd in het theater van Jan van Besouw.

De cast bestaat uit 52 acteurs waaronder 25 jongeren. Professionals voor regie, zang, ontwerp licht, designkleding en decor, zijn ingehuurd. Een groep van circa 73 vrijwilligers zorgt voor het maken van kostuums, decor, catering en grime. Het totaal aantal mensen dat aan de productie meewerkt is circa 125 personen. Peter Pan is daarom met acht voorstellingen de grootste productie die ooit in Goirle op de planken heeft gestaan.

Met de donaties kan het fonds De glimlach van een kind weer een heleboel kinderen uitnodigen om Peter Pan te kunnen bezoeken en ervan genieten. In dit kader heeft TAGO voor de eerdere musicals Oliver! 125 en voor Jafar 163 kinderen en hun familie naar de voorstellingen kunnen laten komen.

Deze kinderen komen vaak uit een minder kapitaalkrachtige woonsituatie. Met het bezoeken van de musical zijn veel kinderen pas voor de eerste keer in een theater.

Het doel is om zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met theater, zang, dans en spel. En misschien raken ze door het zien van de voorstelling geïnspireerd om ook mee te doen. TAGO wil ook dit jaar het fonds proberen te vullen en zelfs nog een stapje verder te gaan om kinderen ook financieel te ondersteunen. "Dus als kinderen willen deelnemen aan onze producties of een ander productie of als ze zich in willen schrijven voor een theateropleiding dan gaan we daar in meedenken. Ons motto: niemand mag aan de kant blijven staan", zegt Rob Adriaansen.

Kijk voor kaarten op www.janvanbesouw.nl en voor meer informatie op www.theaterateliergo.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden