Nabestaanden kunnen op het strooiveld onder de bomen de as van hun overleden dierbare aan de natuur teruggeven.
Nabestaanden kunnen op het strooiveld onder de bomen de as van hun overleden dierbare aan de natuur teruggeven. (Foto: )

Nieuw strooiveld in Tilburg

TILBURG - In samenwerking met Crematorium Tilburg hebben de vrijwilligers van Gedenkbos De Spinder een speciaal uitstrooiveld gecreëerd. Dit is bij het Blauwe Meer Gedenkbos De Spinder, ten noordwesten van Tilburg. Op dit landgoed was het al mogelijk om een gedenkveldje in te richten.

In het gedenkbos kon tot nu toe alleen een eigen persoonlijk gedenkveldje gehuurd worden voor een periode van minimaal 5 jaar. Nu is er een algemeen strooiveld bijgekomen.

Crematorium Tilburg heeft al strooivelden in het eigen Afscheidspark, maar directeur Mariëlle van den Heuvel werkte graag mee aan de totstandkoming van dit nieuwe strooiveld. "Nabestaanden zijn vaak op zoek naar een plek in de natuur voor het verstrooien van as. Een plek waar zij in alle rust naar terug kunnen keren en kunnen herinneren. In Tilburg was een dergelijke plek helaas nog niet beschikbaar. Samen met de vrijwilligers van Gedenkbos De Spinder hebben we daarom in dit bosgebied een speciaal uitstrooiveld gecreëerd."

Nabestaanden kunnen op het strooiveld onder de bomen de as van hun overleden dierbare aan de natuur teruggeven. Als ze dat willen, wordt er ook een houtschijf met de naam van de overledene op de bij het strooiveld liggende boomstammen bevestigd. Meer info is te vinden op:

gedenkbosdespinder.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden