Dankzij diverse financiële ondersteuningsmogelijkheden krijgen scholen nu de kans om moestuinieren op te nemen in het onderwijsprogramma.
Dankzij diverse financiële ondersteuningsmogelijkheden krijgen scholen nu de kans om moestuinieren op te nemen in het onderwijsprogramma. (Foto: )

Opleiding tot Moestuincoach

TILBURG - Jong Leren Eten, Velt en IVN starten in februari 2019 met de opleiding 'Moestuincoach'.
De komende jaren wordt de vraag van scholen en kinderopvang om met hun leerlingen te moestuinieren steeds groter. Op het schoolplein, nabij de school in bijvoorbeeld een volkstuin, een buurttuin, op het erf van een boer, in een tuin bij een zorgcentrum voor ouderen.

Dankzij diverse financiële ondersteuningsmogelijkheden krijgen scholen nu de kans om moestuinieren op te nemen in het onderwijsprogramma. Alleen heeft niet iedere leerkracht groene vingers. Daarom zijn de organisaties op zoek naar mensen die scholen en kinderopvang kunnen bijstaan door als moestuincoach aan de slag te gaan.

IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Ze laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen en campagnes. Daarbij focust IVN op vier kernthema's: Kind & natuur, Natuur in de buurt, Natuur & recreatie en Natuur & gezondheid. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert.

Meer informatie en een inschrijfformulier voor de opleiding is te vinden op www.jonglereneten.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden