Heb je ook een vraag over werk? Mail dan je vraag, met je naam, leeftijd en woonplaats naar regine@dekrachtcentrale013.nl.
Heb je ook een vraag over werk? Mail dan je vraag, met je naam, leeftijd en woonplaats naar regine@dekrachtcentrale013.nl. (Foto: Foto: )

Vraag en Arbeid door De Krachtcentrale 013

In samenwerking met De Krachtcentrale 013 verschijnt om de week deze rubriek, waarin De Krachtcentrale 013 vragen van lezers over werk beantwoordt. Deze week de vraag van Jesse (37 jaar) uit Tilburg. "Ik ben volgende week uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Er zijn nog wel wat onduidelijkheden. Mag ik tijdens dit gesprek eigenlijk ook zelf vragen stellen?"

TILBURG - Beste Jesse, zeker mag je zelf vragen stellen tijdens een sollicitatiegesprek! Zo kom je meer te weten over je nieuwe baan en werkgever én het geeft je de kans invloed uit te oefenen op de richting van het gesprek. Bereid jezelf goed voor door goede antwoorden te bedenken op de meest voorkomende sollicitatievragen (even googlen!) en bedenk zelf een aantal goede vragen (die je niet op de site van werkgever kunt vinden). Stel open vragen en zorg ervoor dat ze jou helpen te ontdekken of het bedrijf en de functie ook echt bij jou passen. De werkgever moet niet alleen voor jou kiezen, maar ook andersom. Vragen over secundaire arbeidsvoorwaarden kun je beter bewaren voor na het eerste gesprek. Eerst ontdekken of er een klik is. Veel succes alvast en laat je nog even weten of je de baan hebt?! Regine Griep re-integratiedeskundige.

Meer berichten