Rob van Amelsfoort, productieleider van TAGO (rechts): "Met het bezoeken van onze musical zijn veel kinderen pas voor de eerste keer in een theater."
Rob van Amelsfoort, productieleider van TAGO (rechts): "Met het bezoeken van onze musical zijn veel kinderen pas voor de eerste keer in een theater." (Foto: )

Glimlach van een kind is goud waard

Met de donaties, die recent zijn verkregen kan het fonds Glimlach van een kind, beheerd door TAGO, weer een heleboel kinderen uitnodigen om de musical Peter Pan te bezoeken en ervan te genieten.

Door Jan Loonen

GOIRLE - Voor Oliver! konden 125 en voor Jafar 163 kinderen en hun familie naar de voorstellingen komen. Deze kinderen komen vaak uit een minder kapitaalkrachtige woonsituatie.

"Met het bezoeken van onze musical zijn veel kinderen pas voor de eerste keer in een theater. Het doel is om zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met theater, zang, dans en spel. En misschien raken ze door het zien van de voorstelling geïnspireerd om ook mee te doen. TAGO wil ook dit jaar het fonds proberen te vullen en zelfs nog een stapje verder gaan om kinderen ook financieel te ondersteunen."

Rob van Amelsfoort, productieleider van TAGO: "Dus als kinderen willen deelnemen aan onze producties of een ander productie of als ze zich in willen schrijven voor een theateropleiding dan gaan we daar in meedenken. Ons motto: niemand mag aan de kant blijven staan."

Rob vertelt, tussen de voorstellingen van de megaproductie Peter Pan van dit en komend weekend: "We hebben nu via de stichting Leergeld en het Sterk Huis al ruim 220 gratis kaarten kunnen organiseren. Dat is mede mogelijk gemaakt door een spontane actie van Leo Parts. Het bedrijf ging tijdens de Moonlight Shopping-avond spontaan een loterij aan, die flink wat geld voor onze doelgroep heeft opgebracht."

"Een van onze doelstellingen is dat we kinderen, onze kids zijn tussen de 9 en 18 jaar, laten zien, wat ze eventueel kunnen bereiken wat onze acteurs op de planken zetten. We zoeken naar middelen om opleidingen bij Factorium te faciliteren."

Een van de doelstellingen van TAGO is educatie en talentontwikkeling: "Wie ben ik, waarvoor doen we het? We willen talent ontwikkelen. Kijken hoe goed je het doet. Maar vooral willen we weerbare mensen creëren. Wie weet is het een springplank voor een professionele carrière."

Intussen werkt TAGO door een gezonde samenwerking verder aan haar doelstellingen.

De stichting TAGO heeft ten doel het organiseren van culturele activiteiten door middel van theater, dans, film, muziek en overige beeldende kunst en voorts al hetgeen in de ruimste zin met een en ander verband houdt, daartoe behoort en/en daartoe bevorderlijk kan zijn.

Meer berichten