Foto: Jasper Schoonhoven

Jacky Ervaart

Ik ben het nieuwe jaar met een knal in gegaan. Letterlijk. Op de eerste dag van het jaar hing ik boven de toiletpot. En jammer genoeg niet van de alcohol, want dat zou in ieder geval betekenen dat ik een spetterende avond had gehad. Nu had ik alleen een spetterende ochtend. Weer letterlijk. Ik ben al niet zo'n fan van oudjaarsavond. En van nieuwjaarsdag net zo min. Goede voornemens moeten dan opeens ingaan. Dingen die ik het hele jaar al uitstel, moeten op 1 januari van mezelf wel lukken. Gezond eten. Meer sporten. Een mindere chaoot zijn. Gezond eten is in ieder geval een soort van gelukt. Als je kippensoep en beschuitjes onder 'gezond' schaart. Meer sporten is opzich ook wel gelukt. Mijn buikspieren spanden zich behoorlijk samen die dagen. Laten we het 'intervaltraining' noemen.

En oudjaarsavond móet leuk zijn. En valt daarom dus altijd tegen. Oudjaarsavond is een beetje zoals een ontmaagding. Die moet goed, leuk, lekker, fijn zijn. De verwachtingen zijn hooggespannen, maar in de realiteit is het een grote teleurstelling.

Daarnaast hou ik niet van oliebollen. Ik hou sowieso niet van gebak, taart, koekjes. Maar die dagen word je doodgegooid met die vette kwabbelhap. Deeg uit de frituur. En dat terwijl ik van álles dat gefrituurd is hou (tevens alles dat ik in 2019 niet meer mag eten onder het mom van 'gezonder leven'). En ik ben ook geen grote fan van champagne. Gore bittere troep. Geef mij maar malibu-cola, of mierzoete wijn. Mijn smaakpapillen qua alcohol zijn die van een vijftienjarige: onderontwikkeld. Ik ben echt de enige persoon in een club die je niet met Moët kunt doodgooien, die helemaal verloren zou zijn in een VIP room. Ik kan ook niet zo goed met champagneglazen omgaan. De steeltjes zijn te dun en voor een klein krielkipje blijk ik toch bijzonder veel kracht te hebben, want ik heb al vaker de voet of het steeltje in mijn handen gehad, terwijl de rest van het glas - plus inhoud - op de grond lag. Geeft me toch een beetje het gevoel dat ik de Hulk ben. Net zoals 1 januari in de ochtend, toen ik zo klonk.

Meer berichten