Foto:

Caro Emerald headliner op Better Get Hit Festival

Internationale wereldsterren, lokale talenten en oude bekenden staan op zaterdag 12 januari op het soul- en jazzfestival Better Get Hit festival. Op vrijdag 11 januari begint het festival in Paradox Tilburg met het Cory Henry - The Revival trio. Deze avond is uitverkocht. De volgende dag op 12 januari wordt Theaters Tilburg omgetoverd tot festivallocatie met zes podia en verschillende acts.

TILBURG - Het Metropole Orkest speelt tweemaal een set. Cory Henry speelt bewerkingen van de Prince en Quincy Jones. Ook is er een Mingus-programma, de naamgever van het festival, gevormd door de solisten Paul van Kemenade, Louk Boudesteijn, Mete Erker en Jan Menu.

De headliner van Better Get Hit is Caro Emerald. Daarnaast komt de vrouw die niet zo lang geleden nog aan de zijde van Prince stond, naar Tilburg. Judith Hill begon als achtergrondzangeres bij Stevie Wonder, Elton John en Michael Jackson. Ze kroop uit de schaduw tijdens 'The Voice USA'. Om vervolgens haar debuutalbum op te nemen in de studio's van Paisley Park, samen met haar vriend Prince.

De souldiva Michelle David komt met de Gospel Sessions. De andere diva op het programma is Laura Vane. Ze wordt in de Engelse pers in één adem genoemd met Amy Winehouse, Adele en Duffy. Met de Vipertones heeft ze een elfkoppige band achter zich staan.

Sarah Jane staat momenteel in het voorprogramma van Billy Ocean en maakte eerder indruk bij de Voice of Holland. Ze komt naar het festival met materiaal van haar nieuwe EP 'Black Magic'. Zangeres Kim Hoorweg zet ook eigen werk neer. Sanne Rambags heeft twee succesvolle trio's en uiteenlopende projecten en niet meer weg te denken van de Nederlandse jazz- en festivalpodia.

Festival Better Get Hit biedt een podium aan talenten Gil & Megas, T. Dutty en ZENO om zich voor een breed publiek te presenteren. Naast het talentenprogramma is er Music & Words, beroemde schrijvers gekoppeld aan bekende muzikanten. Ook speelt Prince een belangrijke rol tijdens het festival en is er van alles nieuws te ontdekken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden