Meena Cryle en The Fillmore Band zijn vooral bekend van hun mix van blues, soul, rock, gospel en countryelementen.
 Meena Cryle en The Fillmore Band zijn vooral bekend van hun mix van blues, soul, rock, gospel en countryelementen. (Foto: )

Show Meena Cryle en Chris Fillmore

De eerste concertavond in 2019 bij Heyhoef-Backstage, het maandelijkse muziekpodium in de Reeshof, staat in het teken van de 'Slow-Blues'. Het concert wordt gegeven door het in Wenen woonachtige Amerikaanse songwriters-duo Meena Cryle en Chris Fillmore. De zaal is voor het merendeel van zitplaatsen voorzien.

TILBURG - Meena Cryle en The Fillmore Band zijn vooral bekend van hun mix van blues, soul, rock, gospel en countryelementen. Grammy Award-winnaar Jim Gaines (producer van Stevie Ray Vaughan, John Lee Hooker en Santana) nam de productie voor zijn rekening van het debuutalbum uit 2009. Hij noemt Meena: "One of the best singers I´ve worked with in twenty years. She is what we call in the business an 'old soul'. She's got the voice and she's got the passion".

Meena en Chris trokken de aandacht van de internationale blues scene amper een jaar later door hun opmerkelijke muzikale presentatie. Een gitarist en zangeres die plotseling het publiek verbaast en alle aandacht naar het podium weet vast te houden. Ze lijken wat dat betreft heel erg op Tedeschi & Trucks, een muzikaal team, beide autodidact.

Het duo trad op in het uitverkochte Weense Operahuis en gaf gastoptredens op internationale festivals met Buddy Guy, Walter Trout, Taj Mahal, Canned Heat, Eric Burden, Cindy Lauper. Cryle en Fillmore hebben de hele wereld al een paar keer bereisd en overal hun muziek gebracht. Het zijn beide volbloed muzikanten die de liefde voor muziek en hun instrument niet los kunnen laten en sterke behoefte hebben aan de interactie met het publiek.

Na drie succesvolle studioalbums op het Ruf-label hebben ze hun laatste album In Concert in 2017 uitgebracht via Continental Blue Heaven/CRS.

Bekend bij het publiek als kwartet, verrassen Meena Cryle en Chris Fillmore het publiek met hun expansie van nieuw materiaal, wat door dit songwriter duo is geschreven.

In het voorprogramma staat Moondaze. In augustus is de nieuwe single 'Optical Illusion' van deze Nederlandse rockband uitgekomen. De vierkoppige jonge band was tot voor kort te vinden onder de naam 'Uncle Jimmy', maar de naam MOONDAZE pastte beter bij deze jonge en energieke formatie.

Voor Heyhoef-Backstage was dit de aanleiding om deze formatie eens aan het werk te zien in het voorprogramma van Meena Cryle en Chris Fillmore Band. Hun muziek past perfect voor deze avond. Op hun nieuwe website www.moondaze.nl is het volledige tourschema te vinden en is ook de nieuwe single te beluisteren.

Heyhoef-Backstage is op zaterdag 19 januari om 20.30 uur aan Kerkenbosplaats 1 in Tilburg. Kaarten kosten 12,50 euro.

Lezers van Stadsnieuws maken kans op 2x2 kaarten. Wie kans wil maken kan vóór 12 januari een mail sturen naar info@heyhoef-backstage.nl.

Meer berichten