Foto:

Longen trainen met melodica

Iedere dinsdagmorgen, voordat we de kinderen op de kinderafdeling van het ETZ bezoeken, komen twee leerlingen van OnderwijsCentrum Leijpark naar onze Muziekids Studio om muziek te maken. Ze trainen gelijktijdig hun longen en ademhaling. Dit zijn Melanie en Jimmy.

Door John Verbunt

TILBURG - Beide leerlingen/patiëntjes spelen op een melodica. Dat instrument kan het beste worden omschreven als een mondharmonica met toetsen. Een toetsenbord met pianotoetsen. Daaraan zit een slangetje met een mondstuk. Als je op het mondstuk blaast en je drukt een of meer toetsen in komt er geluid uit. Dit is vergelijkbaar met het geluid dat uit een mondharmonica komt. Een erg leuk en goedkoop muziekinstrument.

Vroeger op de muziekschool moesten we bij de Algemene Muzikale Vorming op een blokfluit spelen, maar dit had volgens mij veel beter een melodica kunnen zijn. Melanie en Jimmy spelen steeds ruim een half uur. We zoeken leuke liedjes voor ze uit, waarbij ze lange noten moeten blazen.

Vrijwilligster Nicole en ik spelen, begeleiden Melanie en Jimmy op onze gitaren en we zingen de liedjes. Dit alles samen klinkt erg leuk. Ze zijn er dol op. Tevens trainen ze er hun ademhaling en longen mee. Zo verenigen we het nuttige met het aangename. Melanie en Jimmy hebben er veel baat bij!

Om privacyredenen zijn de namen gefingeerd.

Meer berichten