Foto:

Nationale Voorleesdagen in de bieb

Voorlezen en prentenboeken voor kinderen van 0 tot 6 jaar, dat is waar het van 23 januari tot en met 2 februari om draait in de Bibliotheek. Tijdens De Nationale Voorleesdagen wordt de fantasie van de allerkleinsten, peuters en kleuters, geprikkeld met tal van activiteiten. Centraal hierbij staat het Prentenboek van het Jaar: 'Een huis voor Harry', van Leo Timmers.

TILBURG - Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hen veel plezier. Speciaal voor baby's, peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Alle kinderen die tijdens De Nationale Voorleesdagen (gratis) lid worden van de Bibliotheek, krijgen een vingerpopje cadeau.

Op 23 januari is er van 9.30 tot 10.30 uur een voorleesontbijt voor peuters in Bibliotheek Wagenerplein. Liesje Carlier, gemeenteraadslid voor GroenLinks, leest voor uit 'Een huis voor Harry', het prentenboek van het jaar 2019.

Harry is altijd binnen. Tot Vera hem vraagt om tikkertje te spelen. Hij rent achter haar aan en raakt hopeloos verdwaald. Hoe komt hij nu weer thuis? Na het voorlezen, gaat een muziekdocent van Factorium muziek maken met de kinderen.

Daarna genieten ze samen van een lekker ontbijt. De toegang is gratis. Aanmelden voor het voorleesontbijt kan via wagnerplein@bibliotheekmb.nl of in de Bibliotheek Wagnerplein bij het infopunt, na 14.00 uur.

Op 30 januari speelt de theatervoorstelling van Waar is Harrie, door Poppentheater Ennadien voor kinderen vanaf 2 jaar. De voorstelling duurt van 10.00 tot 11.00 uur. Het stuk werd speciaal gemaakt voor de Nationale Voorleesdagen 2019 en is geïnspireerd op het prentenboek van het jaar.

De voorstelling begint bij Suus. Suus is een meisje van 4 jaar en heel verdrietig. Ze is haar poes Harrie kwijt. "Harrie! Harrie, waar ben je nou?" Om de poes te vinden moet ze liedjes zingen. Met live muziek van pianist Harrie Herfst.

De voorstelling is gratis te bezoeken in de Bibliotheek Wagnerplein. Aanmelden kan via wagnerplein@bibliotheekmb.nl of in de Bibliotheek Wagnerplein bij het info-punt, na 14.00 uur. Meer informatie is te vinden op:

bibliotheekmb.nl

Meer berichten