Wanneer je uit een van de Wijkkopjes koffie of thee drinkt, verschijnt op een beeldscherm in de tafel het verhaal van de bijbehorende bewoner. De kopjes dienen zo als voertuig voor het verhaal.
Wanneer je uit een van de Wijkkopjes koffie of thee drinkt, verschijnt op een beeldscherm in de tafel het verhaal van de bijbehorende bewoner. De kopjes dienen zo als voertuig voor het verhaal. (Foto: )

Interactief 'bakske bij de buren'

Tilburg Cowboys heeft zich afgelopen zomer ontfermd over 'weeskopjes' in de Kleuren- en Kruidenbuurt en de bijbehorende verhalen van wijkbewoners verzameld. Nu kun je in het wijkcentrum uit de Wijkkopjes koffie of thee drinken en aan de Interactieve Koffietafel kennis maken met de bijbehorende wijkbewoner zijn of haar verhaal lezen.

TILBURG - Het eerste interactieve kopje koffie zal gedronken worden door wethouder Esma Lahlah.

De verzameling Wijkkopjes staat in een speciaal ontworpen kopjeskast in het wijkcentrum, waar ze gebruikt worden in combinatie met de Interactieve Koffietafel. Wanneer je uit een van de Wijkkopjes koffie of thee drinkt, verschijnt op een beeldscherm in de tafel het verhaal van de bijbehorende bewoner. De kopjes dienen zo als voertuig voor het verhaal en elke nieuwe kop koffie zorgt dus voor een nieuwe kennismaking met een wijkbewoner.
Door de verhalen uit de wijk toegankelijk te maken, krijgen de bewoners een gezicht. Tilburg Cowboy Sander van Bussel: "Contact tussen bewoners is niet altijd vanzelfsprekend, maar met dit project willen we mensen een aanleiding geven om bij elkaar op de koffie te gaan. De interactieve koffietafel is eigenlijk een soort 'koffie tinder' waarmee je op een laagdrempelige manier kennis kunt maken met je mede-wijkbewoners.

Dan is het vervolgens nog maar een kleine stap om je buurman aan te spreken en echt bij elkaar op de koffie te gaan."
Koffie- en theegewoontes vertellen veel over iemand. Wanneer drink je koffie, waar en met wie? Bovendien is koffie en thee drinken van alle leeftijden en culturen en zo kan het mensen bij elkaar brengen. Daarom verzamelde Tilburg Cowboys in samenwerking met ContourdeTwern afgelopen zomer koffie- en theekopjes en de bijbehorende verhalen van wijkbewoners in de Kleuren- en Kruidenbuurt.
Met 'Koppen van de Kleuren- en Kruidenbuurt' willen Tilburg Cowboys en ContourdeTwern door een artistieke benadering de diversiteit van bewoners van de Kruidenbuurt zichtbaar maken en mensen met elkaar in contact brengen. Hiervoor is het is van groot belang dat wijkbewoners zich zelf ook onderdeel voelen van het project. Daarom worden buren uitgenodigd om bij elkaar of in het wijkcentrum koffie of thee te gaan drinken.

Meer berichten