Foto:

Hooggeëerd publiek, circus weer in de stad!

Na het wintercircus afgelopen jaar, komt het Tilburgs Winter Wonder Circus met een tweede editie terug naar Tilburg. Op evenemententerrein het Laar wordt van 25 januari tot en met 3 februari een spiksplinternieuwe show gepresenteerd, in een verwarmd tentencomplex.

TILBURG - Bij de laatste editie puilde de tent uit, voorstellingen in de weekenden waren steevast uitverkocht. Daarom is besloten dit jaar met een grotere tent naar Tilburg af te reizen. Bijna 1000 personen kunnen nu plaatsnemen op kuipstoelen en een geheel nieuw circusprogramma aanschouwen. Volgens Kevin van Geet, de jongste circusdirecteur van Europa, is het circus erin geslaagd om een voorstelling voor de hele familie samen te stellen.

Dit jaar spelen dieren een hoofdrol. Het circus viert wereldwijd haar 250-jarig jubileum. De paardennummers waar het circus destijds mee begon, komen nu meerdere malen terug in de show. Zo presenteert Marlon Zinnecker zijn acht Friese hengsten in vrijheidsdressuur, waarmee hij afgelopen jaar is onderscheiden op het internationale circusfestival in Frankrijk, en kan men genieten van Arabische volbloedhengsten en ondeugende minipony's.
De bekende familie Donnert toont de oeroude kunst van het jockeyrijden, acrobatische toeren op de rug van ronddravende paarden. Het hoogtepunt is een salto achterwaarts van paard naar paard.

Naast paarden is ook de piste vrij voor verschillende andere dieren. Nadja Scholl laat zien wat ze haar vrolijke groep honden heeft bijgebracht en Roman presenteert een grote kudde van zes Siberische steppekamelen. Deze jonge kamelen treden voor de eerste keer op in Nederland en beleven in Tilburg hun première.

In de twee uur durende show zijn ook internationale acrobaten in de nok van de circustent, razendsnelle jongleurs, clowns en elegante koorddanseressen. Ook is er een lichtinstallatie en live zang bij de opening en de finale.

De voorstellingen zijn op vrijdag 25 januari om 19.00 uur, zaterdag 26 januari om 15.00 en 19.00 uur, zondag 27 januari om 12.00 en 16.00 uur, woensdag 30 januari om 16.30 uur, vrijdag 1 februari om 19.00 uur, zaterdag 2 februari om 15.00 en 19.00 uur en zondag 3 februari om 12.00 en 16.00 uur.

Kaarten voor de voorstellingen kosten 14 euro. De Tilburgse Meedoenregeling stelt ook enkele kaarten beschikbaar. Tickets zijn te koop bij de Jamin in de Heuvelstraat, PLUS Lutz in de Heyhoef, vanaf één uur voor aanvang aan de circuskassa of via www.circus-tilburg.nl.

Meer berichten