De heer en mevrouw Blankenstein met burgemeester Weterings. Peter Blankenstein (72) was 24 jaar lang penningmeester bij CAST en nam op 16 januari afscheid.
De heer en mevrouw Blankenstein met burgemeester Weterings. Peter Blankenstein (72) was 24 jaar lang penningmeester bij CAST en nam op 16 januari afscheid. (Foto: )

Onderscheiding voor Peter Blankenstein

Peter Blankenstein uit Hilvarenbeek is op woensdag 16 januari benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau, uit handen van burgemeester Weterings van Tilburg. Hij kreeg deze onderscheiding onder andere vanwege zijn jarenlange inzet als penningmeester van het Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Tilburg (CAST).

Door Jan Loonen

HILVARENBEEK - Peter Blankenstein (72) was 24 jaar lang penningmeester bij CAST. In het verleden (tot 2006) was hij 25 jaar lang directeur/bestuurder van de Tilburgse Bouwvereniging (TBV). Hij heeft vanuit zijn vakgebied een belangrijke bijdrage geleverd aan het ontstaan van het huidige concept 'woningcorporatie' waarbij hij vooral de maatschappelijke belangen voorop liet staan. Hij heeft zijn 'handtekening' achtergelaten in de regionale stedelijke architectuur. Blankenstein zette zich bovendien geheel vrijwillig in als inspirator en motivator voor jonge mensen op de arbeidsmarkt door het delen van zijn vooruitstrevende visie en kennis. Sinds 2008 is hij actief als lid van de Raad van Toezicht van Sterk Huis en sinds 2007 als voorzitter van Triborgh Gebiedsontwikkeling. Hij heeft zich daarnaast sinds 1983 bijzonder verdienstelijk gemaakt voor diverse verenigingen, zowel lokaal als regionaal. Zo was hij lokaal betrokken als voorzitter bij de Hockeyclub Hilvarenbeek en voorzitter van de bestuurscommissie Openbaar Onderwijs Hilvarenbeek.

Meer berichten