Foto: PIXNIO

Sneakerdragers mogen gratis naar 122e Milieucafé in Paradox

TILBURG - De zoektocht naar manieren om van het gas af te gaan brengt het Milieucafé morgen, donderdag, bij waterstof. Verder vertelt een arts in Paradox over de effecten van houtstook. Kevin Verhoeven van Sneakercleaners spreekt over een tweede leven voor sneakers. Met het oog op de Waterschapsverkiezingen leggen Veerle Slegers en Rein Valk uit wat waterschappen doen. Jan van de Broek van bioboerderij 't Schop komt op bezoek, muziek is er van Anouk Vrakking en Kevin Verlouw. Sneakerdragers hebben gratis entree tot het Milieucafé.

Op woensdag 20 maart mogen we behalve voor de Provinciale Staten ook naar de stembus voor het waterschap. De ene helft van Tilburg kiest bestuurders voor waterschap Brabantse Delta, de andere kiest het bestuur van De Dommel. Maar waarvoor stemmen we eigenlijk?

Wat doet het waterschap en hoeveel macht heeft het? En maakt het veel uit voor wie we stemmen? We gaan het horen van Veerle Slegers, nummer 3 op de lijst van Water Natuurlijk bij waterschap De Dommel, en met Rein Valk, de nummer 4 van het CDA bij de verkiezingen voor Brabantse Delta.

Jan van den Broek kreeg eind 2018 een Agrofoodpluim voor jarenlange inzet en veel hard werk. Waarbij biologisch, streekgebonden en circulair bij elkaar komen. Jan vertelt over de laatste voedseltrends en natuurlijk over zijn biologische boerderij 't Schop in Hilvarenbeek. En over de excursie van het Milieucafé, dit voorjaar.

Door sneakers goed schoon te maken gaan ze langer mee. Goed voor de drager, goed voor milieu. Een Tilburgs bedrijf, SneakerCleaners, knapt sneakers op. Eigenaar Kevin Verhoeven licht dit toe. Ondertussen wordt de werking van het schoonmaken gedemonstreerd

Het Milieucafe bekijkt in een aantal afleveringen welke mogelijkheden er zijn nu Tilburg van het gas af gaat. Na warmtepompen, warmtenetten en houtstook bekijken we nu waterstof als alternatief. Hoe werkt het en wat kan er wel en wat kan er niet mee? We vragen het aan Michel Suikerbuik, adviseur duurzame energie.

Sinds we in ons november-café de overlast van houtkachel aan de orde stelden is er het nodige over geschreven in de kranten en wordt er op regeringsniveau over gepraat. Arts Henk Jans zich sterk voor het terugdringen van de overlast van houtkachels.

Normaal gesproken staan ze met een band op het podium, maar in het MIlieucafé gaan Anouk Vrakking en Kevin Verlouw terug naar de basis. Met twee pure stemmen, begeleid door niet meer dan een akoestische gitaar, brengen ze intieme, Nederlandstalige muziek.

Hans van den Berk opent de avond in Paradox, Telegraafstraat 62 in Tilburg, om 20.30 uur met een gedicht, in het kader van de dag van het Gedicht. Het café wordt afgesloten door Frans van der Meer en Jeroen de Leijer met het Environmental Lounge Café. De entree tot het Milieucafé bedraagt 3 euro, maar kom je op sneakers, dan mag je gratis naar binnen.

Meer berichten