Foto: Jasper Schoonhoven

Jacky Ervaart

sf ui="" text="">Ik ga vaak uiteten. Dat is inmiddels wel duidelijk. Ik geef liever veertig euro uit aan een (eenmalig dus) etentje, dan aan kleding die ik jaren kan dragen. Want op de één of andere manier voel ik die wél pijn doen in mijn portemonnee. Ondanks dat ik ook een shopaholic ben, loopt mijn foodaddiction veel meer uit de klauwen (en dat met mijn portemonnee, die dagelijks lijdt aan het gebrek aan geld). Ik ga om de twee weken sushi eten. Ik besta inmiddels voor meer dan zeventig procent uit rauwe vis.
sf ui="" text=""> sf ui="" text="">Afgelopen zondag nam ik mijn ouders en peettante mee naar mijn favoriete sushizaak, waar ik al praktisch tot het meubilair behoor. Ze weten daar dat ik mijn drankjes met rietje drink, wat mijn eerste drankje altijd is en welke schoenmaat ik heb onderhand. Mijn ouders zijn geen cultuurbarbaren, maar vechten iedere keer zo met die stokjes (ik weet dat ze chopsticks heten ja, ik ben ook geen cultuurbarbaar) dat ze wel vorken móeten bestellen. En op het moment dat ik ze uitlach om hun gestruggle valt áltijd het sushi’tje uit m’n stokjes. Karma.
sf ui="" text=""> sf ui="" text="">Bij sushi bestel je vijf gerechtjes per persoon, per keer. Eén van mijn grootste ergernissen is wanneer mensen gaan ruziën over wie wat heeft besteld. “Nee dat ene kleine stukje vis is van míj”. Ik ben meer van ‘sharing is caring’. Ik ben wel gezegend met mijn eetbuddys, want mijn vriend zegt altijd: “bestel jij maar voor mij” en m’n vreetvriendin weet wat ik lust en wat niet en kent mijn smaakpapillen nog bijna beter dan ik. Ik hou er ook van om gekke of onbekende dingen te bestellen. En kan er niet tegen als mensen daar dan vies naar kijken. Dat verziekt bijna mijn eetlust. Ik vind dat je altijd alles moet proberen. Zo eet ik weleens lever, heb ik ooit sprinkhaantjes (dat is net kip trouwens) in mijn mond gestopt en zat ik als peuter al aan een octopus aan het buffet.
sf ui="" text=""> sf ui="" text="">Mijn ideale baan zou foodrecensent zijn. Of de eigenaar van een restaurant, want dan eet ik altijd lekker. Of iets waarbij ik niet in geld betaald word, maar in eten. Dromen mag toch?

Meer berichten