Foto: Jostijn Ligtvoet

PechaKucha Night #13 met 13 sprekers uit 013, in 013

Na 12 edities in Theater de Nieuwe Vorst, waarbij al meer dan 100 sprekers uit Tilburg en omstreken het podium betraden, verhuist PechaKucha Tilburg op 5 februari voor één keer naar Poppodium 013: PechaKucha Night #13 met 13 sprekers uit 013, in 013.

TILBURG - Zo vertelt chocolatier Dries Michels meer over zijn inspiratie voor zijn wonderlijke bonboncreaties. Geeft niet alleen Margriet Eugelink, de architect van Westpoint, maar ook lichtkunstenaar Herman Kuijer een presentatie. Zal Noortje van Venrooij vertellen over haar ambitie om Tilburg als textielstad nieuw leven in te blazen. Vertelt Ralf Embrechts, de oprichter van Quiet 500, over armoede in Tilburg. Neemt Piet Menu, artistiek leider Het Zuidelijk Toneel, het publiek mee in het verhaal van Tilburg als podiumkunstenstad. Geeft schrijver Martijn Neggers ons een sneak peek van zijn nieuwe boek. Neemt Sander van Bussel het publiek mee in zijn merkwaardige hobby en belicht Lukas Meijsen de hondenpoepproblematiek van Tilburg. Janneke de Vries neemt bezoekers mee op reis langs 20 bijzondere boeren uit de omgeving Tilburg en illustrator Ruben de Bruin laat zijn absurdistische droomvariant van Tilburg zien. Ook betreedt stadsdichter Onias Landveld het podium en zijn er muzikale klanken te horen van PingPongPoëzie en Lieve Louise en de fanfare.

PechaKucha is een avond vol gepassioneerd geouwehoer door eigenaardige makers, wereldverbeteraars en vreemde hobbyisten. Het eerste PechaKucha-evenement (Japans voor 'prietpraat') vond plaats in Tokio in 2003, inmiddels worden er wereldwijd in meer dan 1000 steden PechaKucha-avonden georganiseerd.

Door korte presentaties van 20 keer 20 seconden vertellen sprekers hun verhaal, uiteenlopend van oplossingen voor complexe problemen, antwoorden op grote en kleine levensvragen, verse ontdekkingen en recente creaties.

Tickets voor deze jubileumeditie van PechaKucha zijn verkrijgbaar via www.013.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden