WSD vond bij Nibro een arbeidsplaats die aansloot bij de wensen en mogelijkheden van Charles.
WSD vond bij Nibro een arbeidsplaats die aansloot bij de wensen en mogelijkheden van Charles. (Foto: )

Charles met plezier weer aan de slag

Het magazijn van Nibro is voor een buitenstaanders als een doolhof. Overal staan dozen met roestvrijstalen beugels. Piepkleine exemplaren, maar ook hele grote. Aan de wand hangt het complete assortiment dat in het bedrijfspand aan de Nijverheidsweg in Oisterwijk wordt geproduceerd. Dit is de werkplek van Charles Lommers (54) uit Vught, die breed inzetbaar is. 'Ik voel me hier thuis.'

OISTERWIJK - Toen Charles twee jaar geleden via WSD, het sociaal werkbedrijf van de gemeente Oisterwijk, aan de slag ging bij Nibro, werd hij ingezet op de productieafdeling. WSD vond bij de producent van roestvrijstalen pijp- en kapbeugels een arbeidsplaats die aansloot bij zijn wensen en mogelijkheden. WSD bood hem eerst een re-integratietraject aan. "Ik leerde om weer met voldoende zelfvertrouwen te solliciteren", vertelt Charles.

Zuurstofgebrek

Ondernemingslust kan de geboren en getogen Vughtenaar niet ontzegd worden. Als zoon van een aannemer volgde hij na de Havo een HEAO-opleiding en werkte hij jarenlang in de logistiek. Ook was hij eigenaar van een webshop waar klanten apparatuur voor lichttherapie konden kopen. "Omdat ik bij mijn geboorte een zuurstofgebrek heb gehad, zijn mijn arbeidsmogelijkheden beperkt", zegt Charles. "Ik heb moeite met de grove en fijne motoriek en mag om die reden geen autorijden. Ook zwaar werk is taboe." Met een knipoog: "Daarom werk is dus niet in de bouw."

Telkens nieuwe uitdagingen zoeken, dat zit Charles in het bloed. "Ik was onder meer planner bij taxibedrijf en werkte als transportcoördinator bij meerdere firma's." Toen hij door de economische crisis zonder werk kwam te zitten, koos hij voor vrijwilligerswerk, onder meer als bijrijder op de Seniorenbus in Den Bosch. Grinnikend: "Omdat ik lange tijd taxiplanner was, wist ik als Vughtenaar beter de weg in de stad dan de Bossche buschauffeurs."

Charles was als vrijwilliger ook verbonden aan een zorgboerderij in Vlijmen. Bovendien is hij al vele jaren mantelzorger voor zijn moeder.

Via stages en kortlopende kennismakingen met bedrijven in de hele regio kwam Charles dankzij bemiddeling van WSD terecht bij Nibro. Hier werkt hij nu 28 uur per week. "Best wennen hoor. Ik was een kantoorbaan gewend en kwam nu op een productieafdeling terecht. Maar ik ontdekte al snel dat Nibro een heel leuk bedrijf is met een klein en vooral gezellig team. Weet je wat ik zo mooi vind? Iedereen staat voor elkaar klaar."

Inmiddels is Charles van alle markten thuis in de beugelfabriek. Hij verzorgt de voorraadadministratie, vult werkbonnen in en beheert het magazijn. "Ik ben ook orderpicker, help bij het sorteren en inpakken van bestellingen en bedien in drukke tijden machines." De begeleider van WSD ziet als hij Charles ontmoet dat het met hem goed gaat. "Ik rij elke dag met veel plezier op mijn scooter naar Nibro. Twintig minuutjes rijden voor een hele dag werkplezier."

Meer berichten