Foto:

Workshop Ondernemen Doe Je Zo!

Tilburg ontwikkelt zich razendsnel. Dat biedt veel kansen, ook voor initiatiefrijke en ondernemende jongeren. Het nieuwe project NextGen013, van Jongerenwerk R-Newt, wil deze groep ondersteunen, want zij maken deel uit van de volgende generatie die samen de stad maakt. Daarom vindt op dinsdagavond 26 februari in Jongerencentrum V39 de gratis workshop "Ondernemen doe je zo" plaats voor jongeren van 16 tot 30 jaar.

Door Loïs de Jong

TILBURG - Op het programma van de avond staan onder meer een brainstormsessie over een aankomend 'hackathon' event genaamd STADSMAKERS en een presentatie van bevlogen Tilburgse ondernemer Joshua Daniel (24). Joshua is onlangs gestart met zijn trainings- en adviesbureau Challenge Yourself 013.

Joshua vertelt: "Challenge Yourself 013 wil de nieuwe generatie kennis laten maken met Personal Empowerment, dit houdt in: weten wie je zelf bent, doen wat echt belangrijk is voor jou en je eigen levenspad bewandelen. Ongeacht wat je omgeving denkt, zegt, of doet. Persoonlijk vind ik het mooie aan ondernemen dat ik vanuit het niks een succesvol bedrijf op kan starten waar ik 100% achter sta en mensen mee kan motiveren, inspireren en helpen te transformeren. Ik ben als ondernemer aan de slag gegaan omdat ik veel waarde hecht aan het uitdragen van mijn persoonlijke visie". Een grote groep jongeren loopt, net als Joshua, met plannen rond om voor zichzelf te beginnen. De stap wagen is spannend en soms kunnen deze ondernemers en stadsmakers in de dop wel wat hulp gebruiken bij de eerste stappen. Voor hen heeft Jongerenwerk R-Newt het nieuwe project Next Gen 013 op poten gezet. "Een jongere kan bij ons proeven en aftasten of het ondernemen wel echt bij hem of haar past", vertellen de initiatiefnemers. Daarbij is het heel belangrijk om je eerst de vraag te stellen wat je wilt. Waar wordt je nu echt enthousiast van en waarom? Dat bepaalt je identiteit als ondernemer, het is je DNA. We hebben Joshua uitgenodigd om samen met de aanwezige jongeren de zoektocht naar dat DNA aan te gaan."

Meer berichten