Foto:

Uit Muziekids Studio: Muziek vóór een operatie

Dagelijks bezoeken we met onze trolley de kinderafdeling en de dagbehandeling van Fam in het ETZ. Die trolley is een vrolijk gekleurd wagentje om allerlei muziekinstrumenten te vervoeren. We nemen voor de jongste kinderen vooral trommeltjes en allerlei rammeltjes mee, zoals schudeitjes en belletjes. Verder een gitaar en enkele ukeleles. De roze ukelele is het populairst.

Door John Verbunt

TILBURG - Voor baby's neem ik altijd de accordeon mee. Ik speel daarmee eenvoudige melodietjes, heel zachtjes. De baby's luisteren vol aandacht en worden er helemaal rustig van. Vaak vallen ze tijdens het spelen spontaan in slaap. Dit is altijd prachtig om te zien. Zo vredig en mooi!

Ook bezoeken we regelmatig een kamer waar een kind met ouders zit te wachten op een operatie. Als we dan muziek maken biedt dat afleiding die heel welkom is. Onlangs waren we bij de 10-jarige Jens. Hij zat met zijn moeder te wachten op een ingreep. Een heel spannend moment voor Jens. We hebben een klein keyboardje en een iPad met een pianoprogramma.

Daardoor kon Jens samen met mij en zijn moeder even voor de operatie lekker piano spelen en zijn gedachten verzetten. De moeder van Jens mailde mij later dat de operatie gelukkig goed was verlopen en dat ze hadden genoten van het samen muziek maken.

Meer berichten