Heb je ook een vraag over werk? Mail dan je vraag, met je naam, leeftijd en woonplaats naar regine@dekrachtcentrale013.nl.
Heb je ook een vraag over werk? Mail dan je vraag, met je naam, leeftijd en woonplaats naar regine@dekrachtcentrale013.nl. (Foto: )

Vraag en Arbeid door De Krachtcentrale 013

In samenwerking met De Krachtcentrale 013 verschijnt om de week deze rubriek, waarin De Krachtcentrale 013 vragen van lezers over werk beantwoordt. Deze week de vraag van Angie (46 jaar) uit Tilburg: Overal lees ik dat de meeste banen worden gevonden door te netwerken. Hoe pak ik dat aan?

TILBURG - Je hebt gelijk Angie! En gelukkig is netwerken makkelijker dan je denkt. Je kunt dicht bij huis beginnen. Kijk rond in je directe omgeving: familie, vrienden, (oud)klasgenoten - collega's, kennissen van sport of vereniging. Schrijf uit iedere groep 2 mensen op die jou verder kunnen helpen. Vervolgens schrijf je op wat jouw concrete hulpvraag is aan elk van de mensen waar je een afspraak mee maakt. Je vraag kan zo simpel zijn als 'Hoe is het is om bij bedrijf X te werken?' of 'Wil je eens met me meedenken over...' Vraag nooit direct of iemand een baan voor je heeft. Pas wanneer je ál je vragen helder hebt, ga je de afspraken maken. Stel voor om bijvoorbeeld een kop koffie te gaan drinken. Een half uur is vaak voldoende om waardevolle tips en nieuwe netwerkcontacten te krijgen. Toon ook belangstelling voor de ander! Ga met de tips aan de slag en koppel ook je resultaten terug. Veel succes! Regine Griep

Meer berichten