Factorium bestaat dit jaar 150 jaar en viert dit onder andere met een jubileumfestival op 17 februari. foto: Jostijn Ligtvoet
Factorium bestaat dit jaar 150 jaar en viert dit onder andere met een jubileumfestival op 17 februari. foto: Jostijn Ligtvoet (Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie)

Hele line-up van stad bij Ticket to Tilburg

Citymarketing Tilburg lanceerde afgelopen week campagneplatform Ticket to Tilburg; de totale line-up van de stad. Ticket to Tilburg prikkelt bezoekers, maar ook bewoners, ondernemers en studenten om voor Tilburg te kiezen. Tilburg is 365 dagen per jaar open.

TILBURG - De maand februari staat in het teken van cultuur snuiven in Tilburg. De Pont museum en het TextielMuseum presenteren in februari tentoonstellingen met internationale grootheden zoals Richard Long, Mary Sibande en Fiona Tan. Het Natuurmuseum presenteert de meest hartveroverende en komische dierenfoto's van het jaar. Factorium viert 150 jaar cultuuronderwijs in Tilburg.

Richard Long

Vanaf 16 februari is in De Pont museum een tentoonstelling van de Britse landschapskunstenaar Richard Long te zien. Aan de basis van Longs werken ligt een eenvoudige geometrische vorm die in het landschap opvallen omdat ze door mensenhanden zijn gemaakt. Long heeft ze overal ter wereld achtergelaten: cirkels van steen en hout in Frankrijk en Alaska of in de mist in Schotland. Van al het werk maakt hij foto's, die hij nu tot 16 juni in De Pont laat zien.

Cultural Threads

De tentoonstelling 'Cultural Threads' presenteert bijzonder werk waarin hedendaagse kunstenaars textiel als instrument gebruiken om hun ideeën te verbeelden over politiek-maatschappelijke vraagstukken. 'Cultural Threads' is nog tot en met 12 mei te zien in het TextielMuseum.

Comedy Wildlife

Dansende beren en komodovaranen, een balende ijsvogel en een panikerende eekhoorn. De prijswinnende foto's van Comedy Wildlife Photography Awards, prijzen voor de meest komische dierenfoto's van het jaar, zijn in het Natuurmuseum Brabant in Tilburg te zien.

Bijzonder, want de foto's zijn in tentoonstellingsvorm maar op een paar plekken in de wereld te zien, waaronder dus in Tilburg. De tentoonstelling is nog te zien tot en met 15 mei.

Jubileum Factorium

Honderdvijftig jaar onderwijs in muziek, dans en theater maakt Tilburg tot een bijzondere cultuurstad en moet gevierd worden. Met alle inwoners van gemeenten Tilburg en Goirle, om samen op te staan voor cultuur. Factorium pakt in 2019 uit met diverse cadeaumomenten, te beginnen met een Jubileumfestival op 17 februari van 13.00 tot 18.00 uur. Met ruim 100 performers van alle leeftijden en van alle disciplines laat Factorium zien menig talent in huis te hebben.

www.tickettotilburg.com

Meer berichten