De dag van het Jubileumfestival is gevuld met grote en kleine voorstellingen, mini-optredens, cross-overacts, gastoptredens, masterclasses en workshops.
De dag van het Jubileumfestival is gevuld met grote en kleine voorstellingen, mini-optredens, cross-overacts, gastoptredens, masterclasses en workshops. (Jostijn Ligtvoet Fotografie)

150 jaar muziek, dans en theater

Honderdvijftig jaar onderwijs in muziek, dans en theater maakt Tilburg tot een bijzondere cultuurstad en dat gaat Factorium groots vieren. Te beginnen met een gratis toegankelijk Jubileumfestival op zondag 17 februari van 13.00 tot 18.00 uur in het hoofdgebouw in Tilburg.

TILBURG - De dag is gevuld met grote en kleine voorstellingen, mini-optredens, cross-overacts, gastoptredens, masterclasses en workshops. Bezoekers moeten volgens de organisatoren een groot feest verwachten. En bij feestjes horen ook verrassingen en cadeaus, daar zullen de bezoekers ook het nodige van merken. Enkele hoogtepunten uit het programma:

150 jaar Circle of Talent

In het Factoriumtheater is een wervelende show te zien over de bijzondere en rijke muziekgeschiedenis van de stad. Bezoekers komen ogen en oren tekort omdat er zoveel prachtige verhalen te vertellen zijn die vormgegeven worden door de kunstenaars/docenten en jonge talenten die Tilburg en Goirle rijk zijn. Er zijn ruim 100 performers van alle leeftijden en van alle disciplines te zien. Toptalenten die al op menig ander podium hebben gestaan.

Mysteriecaravan

Vergeet de All You Need is Love-caravan, Factorium heeft een veel leuker exemplaar. Een caravan waarin men wordt verrast met een zeer exclusief programma. Wat te zien is, is een verrassing. Het is kort, maar absoluut krachtig. Het is anders dan anders. Het is bijzonder en een tikkeltje vreemd. Bezoekers kunnen een gouden ticket te pakken krijgen. De tickets zijn die dag, maar ook via een online actie te bemachtigen. Hou de socials van Factorium daarvoor in de gaten.

Dance- en musicbattle

Are you ready to rumble? De dansers en musici van Factorium halen echt alles uit de kast om de beste show ever weg te zetten. Niemand weet wat hem of haar te wachten staat. Het is live. Het is pure improvisatie. Het lot bepaalt welke musicus wordt gekoppeld aan welke urban dancer. En dan kan de strijd beginnen. De ultieme culture clash tussen dans en muziek.

Witte Salon Sounds

De toptalenten van Factorium laten in deze prachtige ruimte zien en horen wat ze in huis hebben met masterclasses en mini concertjes. De Witte Salon is dé plek om te luisteren, te genieten en te leren van deze toptalenten.

MusicAllFactory

De talenten van de MusicAllFactory van Factorium laten zien wat ze in huis hebben in showcases en open lessen. Bezoekers zien de musicalsterren van de toekomst.

Mysterietheater

In het pluche van het theater Factorium weet de bezoekers niet wat ze gaat zien. Terwijl de ogen nog moeten wennen aan de donkerte, worden de zintuigen al geprikkeld met een verrassingsoptreden.

Work it!

Bij het Jubileumfestival kunnen bezoekers ook meedoen aan workshops en open lessen in een van de werkplaatsen.

Minifactory

Ook voor de allerkleinsten is het feest. In een speciaal ingerichte ruimte is er een doorlopend programma voor kids tot 7 jaar.

Meer berichten