WiWoFoto

Camilla Blue bij Heyhoef-Backstage

Camilla Blue, het pseudoniem van zangeres Joyce Deijnen, 'schildert' al spelend haar eigen wereld met melodieën, teksten, arrangementen en originele songstructuren. Joyce Deijnen speelt piano, gitaar en zingt met het hart op de tong, krachtig en direct. Ze is zaterdag 16 februari te gast bij Heyhoef-Backstage.

TILBURG - In een tijd van instagramfilters, spotify en digitale studiotechnieken wil Joyce haar muziek juist puur houden, dus werd in de studio alles live op de analoge band ingespeeld. Camilla Blue is een samensmelting van muziek, beeldende kunst en poëzie.

Met haar verschillende bezettingen maar ook solo speelt ze persoonlijke songs met een warme sound. TV-programma Vrije Geluiden maakte een korte documentaire over het opnameproces in de Kytopia-studio. Ook stonden ze in de uitzending van Vrije Geluiden. vanaf 30 maart ligt haar debuut-album BLUE in de winkels. Cd en vinyl.

Ieder nummer op het album inspireerde schilder Lex Loman tot het maken van een schilderij. Negen dichters pakten vervolgens pen en papier en verwoordden ieder een schilderij. De gedichten en schilderijen zijn in het booklet van het vinyl terug te vinden. Tijdens haar optredens bij Vrije Geluiden, in Tivoli Vredenburg, De Pul in Uden, de Groene Engel in Oss en vooral haar optreden tijdens Jazz in Duketown ontpopte Camilla Blue zich als een verschijning op het podium.

Er staan in 2019 ons de nodige verrassingen te wachten uit de koker van Joyce Deijnen, op diverse culturele vlakken. Er zal veel getoerd worden met vele optredens in binnen- en buitenland.

Living Room Heroes

In het voorprogramma staat Living Room Heroes. Een aanstormende Nederlandse band met wortels in Nijmegen met een puur Amerikaans geluid. Na optredens op Radio 2 , 3fm en voorprogramma's voor onder anderen Douwe Bob, Robert Jon and The Wreck en Albert Lee bracht de band haar debuutalbum 'Days Well Spent' uit. Dit album, uitgebracht op Butler Records, werd gepresenteerd voor een uitverkocht Merleyn, in Nijmegen.

Geïnspireerd door hun muzikale helden zoals The Wood Brothers, Amos Lee en Ben Harper roept het warme, relaxte en soulvolle geluid herinneringen op aan mooie avonturen. Je beleeft nieuwe avonturen op mooie dagen, dagen waarbij het leven je toelacht. Het zijn 'Days Well Spent'.

Inmiddels is een tweede album 'Welcome To The Circus' uitgebracht. Het optreden op Culemborg blues festival bracht kenners tot de uitroep 'de ontdekking van het festival'.

Camilla Blue en Living Room Heroes zijn op zaterdag 16 februari te zien en te horen bij Heyhoef-Backstage. Het optreden begint om 20.30 uur. Kaarten kosten 12,50 euro en zijn verkrijgbaar via heyhoef-backstage.nl.

Win kaarten

Lezers maken kans op 2x2 kaarten. Mail vóór 15 februari naar info@heyhoef-backstage.nl en maak kans.

Meer berichten