Foto:

Lezing over Spoorpark

Komende zomer wordt het Spoorpark in de Spoorzone feestelijk geopend. In dit nieuwe stadspark op het voormalige Van Gend & Loos terrein ontmoeten geschiedenis, natuur en cultuur elkaar. Voorafgaand aan de opening geven Esther Kruit, Jacqueline Moors en Ginette Blom op 21 februari een lezing bij Regionaal Archief Tilburg over de totstandkoming ervan, wat de belangrijkste inrichtingsaspecten zijn geweest en de bijdrage die het Spoorpark zal gaan leveren aan de stad Tilburg.

TILBURG - Een groene vallei, een bloemweide en een speelveld worden afgewisseld met waterpartijen, urban sports, een T-huis en een uitkijktoren. Een spoorrails verwijst naar het vroegere Bels Lijntje en wandelpaden verbinden al deze eyecatchers met elkaar.

Nadat de gemeente Tilburg het voormalige Van Gend en Loosterrein aankocht, werden er volop plannen gemaakt om dit 10 hectare grote gebied in te vullen. Uit meer dan 80 inzendingen werd een selectie gemaakt.

Esther Kruit is landschapsarchitect bij bureau Kruit|Kok Landschapsarchitecten en als zodanig betrokken bij het parkontwerp. Jacqueline Moors en Ginette Blom zijn ontwerpers openbare ruimte bij Blom & Moors. Zij bedachten de inrichtingselementen zoals bankjes en poorten.

De lezing is op 21 februari bij Regionaal Archief Tilburg aan Kazernehof 75 en duurt van 20.00 tot ongeveer 21.00 uur. Niet-leden Heemkundekring Tilborch betalen 4 euro entree.

Meer berichten