Foto: Jan van Oevelen

Werken aan nieuw 'leesplèngske'

Het Tilburgse leesplèngske is alweer meer dan twintig jaar oud. Het wordt nog steeds gebruikt, maar toch wordt het tijd voor een Nuuw Tilburgs Leesplèngske, dat recht doet aan veranderende identiteiten van de stad Tilburg. In het TijdLab in de LocHal start een zoektocht naar woorden en afbeeldingen voor de nieuwe leesplank.

TILBURG - Het huidige Tilburgse leesplèngske werd midden jaren 1990 samengesteld door het bestuur van de Stichting Tilburgse Taol. De gekozen woorden en de afbeeldingen met onder andere Pirke, höske en ketaaw zijn nu enigszins traditioneel te noemen.

Heb je ideeën over welk woord zeker op het Nuuw Tilburgs Leesplèngske zou moeten staan? Weet je niet precies hoe je dat woord in het Tilburgs schrijft? Kom dan op woensdagmiddag naar het TijdLab. Sinds woensdag 6 februari wordt er in de maanden februari en maart elke woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur gewerkt aan het Nuuw Tilburgs Leesplèngske. Leden van de Stichting Tilburgse Taol zijn aanwezig in de werkplaats van hetTijdLab in de nieuwe LocHal. Ze helpen bij de correcte spelling (en verbeelding) van jouw woord voor het nieuwe Tilburgse leesplankje. Deelname is gratis. Aanmelding is niet nodig.
Alle voorgestelde woorden en afbeeldingen worden verzameld. De meest populaire woorden en afbeeldingen worden opgenomen op het nieuwe leesplankje.

Meer berichten