De bruisende energie van folk en barok stroomt door de muziek van de Noorse violist en componist Nils Økland.
De bruisende energie van folk en barok stroomt door de muziek van de Noorse violist en componist Nils Økland. (Foto: )

Nils Økland Band uit Noorwegen

Tijdens een concert van Nils Økland Band waant het publiek zich direct in het hoge Noorden. De bruisende energie van folk en barok stroomt door de muziek van de Noorse violist en componist Nils Økland. Økland bracht al een aantal albums uit op ECM. Zijn laatste album 'Lysning' verscheen eind 2017 op het Noorse label Hubro.

Økland staat te boek als een virtuoos op de achttiende-eeuwse Noorse Hardangerviool: een viool met een extra set resonantiesnaren. Økland is het type artiest die eigenlijk overal uit de voeten kan met zijn vioolwerk: solo of in groep, Økland weet altijd te betoveren. Met contrabassist Mats Eilertsen, Hakon Morch Stene op percussie, vibrafoon en gitaar, Sigbjorn Apeland op harmonium en tenslotte Rolf-Erik Nystrom op alt- en bariton sax ontstaat op vrijdag 22 februari in Paradox een unieke invulling van Øklands composities.

Kaarten winnen voor dit concert op 22 februari? Stuur dan een mail naar prijsvraag@paradoxtilburg.nl en win één van de drie sets van twee vrijkaarten!

Meer berichten