Naast Roy Donders staan de Deurzakkers, Geen Stempel, Feest DJ Toob en de PartyFrieX op het programma van Veurgloeien.
Naast Roy Donders staan de Deurzakkers, Geen Stempel, Feest DJ Toob en de PartyFrieX op het programma van Veurgloeien. (Foto: )

Van Vurspel naar Veurgloeien met Roy Donders in 't Plein

Tot 2007 was er het jaarlijkse Vurspel in de grote zaal in 't Plein in Udenhout. Met Carnavalsbandjes als de SHE's een feestavond om de carnavalsstemming er alvast goed in te krijgen. De zaal werd al van top tot teen versierd want 7 dagen later zou het echte carnavalsfeest losbarsten. Dat is inmiddels uitgegroeid tot het Veurgloeien, dat dit jaar wordt gehouden op 23 februari.

UDENHOUT - In 2008 werd er geen Vurspel meer georganiseerd dus tijd voor iets nieuws. Carnaval Vurraf werd gelanceerd. Nena Didden en Eline Maas organiseerden een carnavalsfeestje voor het goede doel. De opbrengsten gingen naar een goed doel in Bosnië. Deze opdracht voor school bleek een schot in de roos en vond dat ook vervolg in 2011 en 2012. Het café stond barstensvol met carnaval vierende en donerende bezoekers.

Veurgloeien

Omdat Nena en Eline de opleiding inmiddels hadden afgerond, stopten zij ook met de organisatie van Carnaval Vurraf, maar dit werd al snel overgenomen door verschillende carnavalsverenigingen van Udenhout en Biezenmortel.
En zo werd Veurgloeien geboren met als uitgangspunt dat de organiserende carnavalsverenigingen een deel van de opbrengst mochten gebruiken voor hen carnavalswagen.
Er werd begonnen in het café. Maar al snel bleek dat dat niet ging passen. Snollebollekes, Lamme Frans, Raymon Hermans, De Alpenzusjes, Het Feestteam, Ferry van de Zande en nog vele andere beklommen het podium tijdens het Veurgloeien met ieder jaar bijna 900 bezoekers.
Dit jaar dus reden voor een feestje. De carnavalsverenigingen CV Nok, Bier(pre)tenders, CV Raak, Beterbier, CV D'n Duikboot en CV Upp staken de koppen bij elkaar om de 11e editie feestelijk in elkaar te zetten.

Roy Donders

Zij contracteerden Roy Donders en de Deurzakkers. Ook Geen Stempel van het nummer Brabo mocht niet ontbreken. Feest DJ Toob en de PartyFrieX maken het feestje compleet.
Veurgloeien is op zaterdag 23 februari van 21.00 tot 02.00 uur in ontmoetingscentrum 't Plein in Udenhout. Het centrum is gelegen aan Tongerloplein 1.

Meer berichten