Spotlight op jonge ondernemers

Op dinsdagavond 26 februari vindt in Jongerencentrum V39 de gratis workshop "Ondernemen doe je zo" plaats voor jongeren van 16 tot 30 jaar. Op het programma staan onder meer presentaties van twee kersverse Tilburgse jonge ondernemers, Daan Mulders (21) en Joshua Daniel (24).

Loïs de Jong

TILBURG - De avond wordt georganiseerd door NextGen013, een project van Jongerenwerk R-Newt. "NextGen013 biedt ondersteuning aan de volgende generatie jongeren die impact willen hebben op hun omgeving en een ondernemende houding hebben. Zij maken straks de stad. Elke mooie reis, begint met één eerste stap. Maar welke kant zet je die stap dan op? Dat kan soms nog best spannend zijn. NextGen013 biedt hulp op maat, bij de zaken die je moeilijk vindt, zodat je je kunt focussen op waar je goed in bent. Stel je wilt je video-
skills als zzp-er gaan aanbieden, maar je vindt het moeilijk om je administratie op poten te zetten of om je eerste klant te vinden...dan kan NextGen013 daarbij helpen. Dat doen we ook voor ondernemende jongeren die ideeën hebben voor gave projecten waar de stad beter van wordt. Dat vinden we ook hartstikke ondernemend. Deze jongeren helpen we bijvoorbeeld bij het zoeken naar fondsen." Op het programma van de avond staan onder meer een brainstormsessie over een aankomend 'hackathon' event genaamd STADSMAKERS dat op 25 april in de LocHal plaatsvindt en een presentatie van jonge Tilburgse ondernemers Joshua Daniel (24) en Daan Mulders (21). Daan vertelt: "Ik ben mijn bedrijf Mulders Zakelijke Dienstverlening aan het opzetten. Ik ben al een tijdje werkzaam bij To The Max Entertainment, waar ik zakelijk en productioneel werk doe om hiphoptalenten te ondersteunen. Ik ben het gewend om te werken met begrotingen, fondsaanvragen en meer. Op 26 februari geef ik een korte presentatie met praktische tips over het goed opzetten en bijhouden van een administratie. Dat roept soms wat drempelvrees op, maar dat is nergens voor nodig. Ik wil met mijn diensten anderen helpen, omdat ik vind dat er te veel goede ideeën zijn die nog niet uitgevoerd worden!"

Meer berichten