De eerste teamfoto van het nieuwe SVG vrouwen G1.  Zij speelden altijd gemengd maar het was hun droom om een team met alleen maar meiden en vrouwen te starten.
De eerste teamfoto van het nieuwe SVG vrouwen G1. Zij speelden altijd gemengd maar het was hun droom om een team met alleen maar meiden en vrouwen te starten. (Foto: )

SVG start met uniek G-damesteam

Als eerste voetbalvereniging in Nederland heeft de Tilburgse voetbalvereniging SVG een G-damesteam dat mee gaat doen aan de competitie. Op zaterdag 23 februari speelt SVG vrouwen G1 op bezoek bij RKVVO haar allereerste wedstrijd. De eerste thuiswedstrijd is op zaterdag 9 maart. Theole is dan de tegenstander.

TILBURG - SVG kent een lange traditie op het gebied van G-voetbal. Voorzitter en G-coördinator Peter Balmakers: "De G-afdeling is al 25 jaar een bijzonder onderdeel van onze vereniging. We tellen al jaren drie teams, samen goed voor zo'n 40 spelers: 35 jongens en vijf meiden. Zij speelden altijd gemengd maar het was onze droom om een team met alleen maar meiden en vrouwen te starten. Het is fantastisch dat dat nu, als eerste vereniging in Nederland, is gelukt."

Vrouwenvoetbal

Vrouwenvoetbal is ontzettend populair en zo verwacht Balmakers ook een boost te kunnen geven aan het voetbal voor meiden en vrouwen met een verstandelijke beperking. "Meiden die stoppen omdat ze het gemengde voetbal niet leuk vinden, kunnen nu hun hobby voortzetten. En we dienen graag als voorbeeld voor andere verenigingen die ook met aangepast damesvoetbal willen beginnen."

Die boost komt er niet alleen door dit team. Eind mei houdt SVG namelijk een groot internationaal G-damestoernooi. Balmakers: "Het is voor het eerst dat zo'n toernooi wordt georganiseerd. We zijn hiervoor uitgenodigd door de UEFA en voorgedragen door Special Olympics Nederland. De verwachting is dat we dat weekend misschien wel 1.000 mensen op de been brengen. We pakken het dan ook officieel aan, met een ceremonie, vlaggen en de zogenaamde Flame of Hope die drie dagen brandt. Zeer bijzonder voor een kleine amateurclub met 300 leden." Het toernooi is in het weekend van 24, 25 en 26 mei en brengt naar verwachting een kleine 500 mensen op de been .

Dames en leidster gezocht

Meiden en vrouwen die graag in het G-damesteam van SVG willen voetballen, kunnen zich aanmelden. Mail daarvoor naar pbalmakers@gmail.com. Ook is de club nog op zoek naar een leidster. Aanmelden kan via het zelfde adres. Meer informatie is te vinden op:

www.svgtilburg.nl

Meer berichten