Wereldkampioen Tayfun Ozcan (rode handschoenen) in gevecht met uitdager Endy Semeleer (foto: RingFight Promotions/Enfusion - www.ringfightpromotions.com)
Wereldkampioen Tayfun Ozcan (rode handschoenen) in gevecht met uitdager Endy Semeleer (foto: RingFight Promotions/Enfusion - www.ringfightpromotions.com) (Foto: Ringfight Promotions)

Tayfun Ozcan blijft de beste

Kickbokser Tayfun Ozcan heeft voor de derde keer op rij zijn wereldtitel in de Enfusion-klasse tot 72,5 kilogram geprolongeerd. De 27-jarige Tilburger pakte zijn eerste mondiale titel in 2015 in Spanje. Ook Endy Semeleer kon Ozcan de kampioensgordel afgelopen zaterdag in Sportcentrum Eindhoven niet afhandig maken. Ozcan won op punten.

Door Ron van Kuijk

TILBURG - De tribunes zaten helemaal volgepakt met zo'n 5000 vechtsportfans die zaterdagavond laat helemaal klaar waren voor dé wedstrijd van Enfusion Eindhoven. Het betrof namelijk een partij tussen twee wereldkampioenen. Ozcan's tegenstander Endy Semeleer uit Eindhoven is namelijk regerend wereldkampioen in de klasse tot 75 kilogram. De kickbokser uit Emmeloord wilde echter ook de titel in de klasse tot 72,5 kilogram.

Onderschatting

Ozcan wilde daar natuurlijk niet aan meewerken en bereidde zich optimaal voor. Daarbij waakte hij voor onderschatting. "Semeleer had er hard voor gewerkt om mij te mogen uitdagen. Het was spannend, maar nu weten we weer wie de beste is."

Tijdens de vijf ronden durende wedstrijd had Ozcan steeds licht de overhand, al leek hij even te wankelen na een ferme stoot van Semeleer. "Maar ik herstelde me goed. Na de laatste bel, wist ik meteen dat ik gewonnen had."

Vreugde dus in het Ozcan-kamp die de opnieuw behaalde wereldtitel vierde met zijn vrouw Janneke, familie en vrienden. Aandachtig toeschouwer was ook sponsor Bas van Empel van Garage Van Empel uit de Nijverstraat in Tilburg, de buurt waarin Ozcan opgroeide. Ook hij had genoten: "Prachtig hoe Tayfun het toch weer voor elkaar bokst. Hij is ook niet voor niks Tilburgse Sportman van het Jaar 2018. In 2019 maakt hij dus ook weer goede kans."

Meer berichten