Carnavalsvereniging de Görkese Turken houdt ook residentie in de Heuvel Gallery.
Carnavalsvereniging de Görkese Turken houdt ook residentie in de Heuvel Gallery. (Foto: Jacky Eickes)

Orkesten Café Karel op nieuwe locatie

Carnaval zonder verenigingen, maar vooral zonder livemuziek van een kapel, carnavalsband of feestorkest is niet compleet. Het was dan ook even slikken voor de orkesten die hun residentie hadden in Café Karel en daar weg moesten.

TILBURG - Sommige orkesten waren al veertien jaar 'thuis' in de huiskamer van Tilburg. Zelfs toen dit café nog de Korenbeurs heette. In maart 2018 was daar toch het onvermijdelijke nieuws: Café Karel had faillissement aangevraagd. Niet getreurd, de overgebleven orkesten hebben besloten om de handen ineen te slaan en gezamenlijk op zoek te gaan naar een nieuwe locatie. En dat is gelukt.

De vier orkesten, Proost, So What, Koppènt en de Frutbloazen, zijn een samenwerking aangegaan met feestlocatie de Heuvel Gallery en houden daar residentie deze carnaval, net als carnavalsvereniging de Görkese Turken.

KV De Görkese Turken is de oudste carnavalsvereniging van Kruikenstad en houdt sinds 2017 residentie in de Heuvel Gallery. De orkesten werken samen met de vereniging om gezamenlijk een spetterende carnaval neer te zetten.

In de Heuvel Gallery is tijdens carnaval elke dag wat te doen:

Vrijdag: (1 maart) Aauwerwets live. De vier orkesten nodigen andere bevriende orkesten uit om het dak er figuurlijk af te blazen.

Zaterdagmiddag: (2 maart) van 13:30 tot 17:30 kindercarnaval. Hossen voor de kleintjes. Uiteraard zijn ook de papa's en de mama's welkom.

Op deze middag is het tevens proosten met Proost met medewerking van diverse orkesten.

Zaterdagavond: (2 maart) vanaf 17:30 wordt er weer volop getoeterd door de vele blaaskapellen die onze stad rijk is.

Zondag: (3 maart) D'n opstoet. D'n opstoet kijken met muzikale ondersteuning van de vier kapellen So What, Proost, Koppènt en De frutbloazen. In de avond gaat het feest binnen door met ook weer de nodige live muziek van kapellen.
Gedurende de gehele dag is er een live radiouitzending van Omroep Brabant vanuit de Heuvel Gallery

Maandagavond: (4 maart) GrOOts feest met een line-up met onder anderen de Dorini's, Frank Smeekens, Duo Knotsgek en Johnny Purple. Kaarten zijn aan de deur verkrijgbaar voor 7,50 euro.

Dinsdag: (5 maart) afsluiting van carnaval. Met een open podium nodigen de deelnemende verenigingen orkesten uit om geheel vrijwillig nog even af te toeteren en te pilzen.

De vier orkesten kijken uit naar een geweldige carnaval en hopen iedereen te mogen ontvangen bij de Heuvel Gallery.

deheuvelgallery.nl

Meer berichten