In 2017 heeft de gemeente, samen met Stichting Jong voor het eerst de Week van het Geld georganiseerd.
In 2017 heeft de gemeente, samen met Stichting Jong voor het eerst de Week van het Geld georganiseerd. (Foto: )

Jong geleerd is oud gedaan

De meeste basisscholen in de gemeente Goirle nemen deel aan de Week van het Geld. De Vonder en de Kleine Akkers kiezen er voor om op een andere manier het onderwerp 'financiële vaardigheden' aan de kinderen aan te bieden. De week is van 25 tot en met 29 maart. De gemeente vraagt de Stichting Jong om de activiteiten van die week te organiseren. De kosten bedragen 4.300 euro.

Door Jan Loonen

GOIRLE - "Jong geleerd is oud gedaan. Financiële zelfredzaamheid is in onze huidige samenleving van groot belang. Door in de (landelijke) Week van het Geld hier op de Goirlese basisscholen aandacht aan te besteden, dragen we bij aan goede financiële basisvaardigheden van kinderen uit groep 8", motiveert B&W van Goirle de financiële bijdrage.

In 2017 heeft de gemeente, samen met Stichting Jong voor het eerst de Week van het Geld georganiseerd. Deze activiteit is geëvalueerd, waarbij ook de deelnemende scholen zijn bevraagd. Dit heeft geleid tot een paar wijzigingen in het programma van 2018: In 2019 wordt ongeveer hetzelfde programma aangehouden, met een workshop in groepen 8 of combinatiegroepen 7/8 en een bijeenkomstw.

De ambitie is om de Week van het Geld een jaarlijks terugkerende activiteit te laten zijn. Zo draagt de gemeente eraan bij dat de kinderen, die naar het voortgezet onderwijs gaan, extra financiële vaardigheden hebben.

Meer berichten