De tien kandidaten van de verschillende politieke partijen mogen zich tijdens de verkiezingsavond voorstellen in een wat een pitch wordt genoemd.
De tien kandidaten van de verschillende politieke partijen mogen zich tijdens de verkiezingsavond voorstellen in een wat een pitch wordt genoemd. (Foto: )

Burger aan zet op verkiezingsavond

De tien kandidaten van de verschillende politieke partijen mogen zich tijdens de verkiezingsavond in kapel van cc Jan van Besouw in Goirle voorstellen in een wat een pitch wordt genoemd. Ze moeten in korte tijd hun partij 'verkopen'. Ze worden in een kring geplaatst met publiek er om heen. Na de korte inleidingen zijn de burgers aan zet. Zij mogen de kandidaten bevragen. Avondvoorzitter Joep Horevoorts nodigt de aanwezigen uit vragen te stellen over het programma van hun partij en de pitch.

Door Jan Loonen

GOIRLE - De Goirlese politieke partijen hebben hun krachten gebundeld om een verkiezingsavond te organiseren. Deze verkiezingsavond voor de Provinciale Staten heeft plaats op maandag 11 maart vanaf 20.00 uur in de kapel van het Cultureel Centrum Jan van Besouw. Het zijn belangrijke verkiezingen omdat later de leden van de Eerste Kamer worden gekozen door de (nieuwe) statenleden.
Leden en kandidaten voor de Provinciale Staten en de Eerste Kamer van de diverse partijen zullen een pitch van een paar minuten verzorgen. Dit politici zijn: Alex Panhuyzen en Meina de Bruyn voor de VVD, Mary Fiers en Stijn Smeulders voor de PvdA, Eric Logister en Alexandra van Huffelen voor D66, Roel van Gurp voor Groen Links, Marcel de Rijckere voor het CDA, Stijn van de Brekel en Tiny Koks voor de SP. Het zijn zittende leden van de Eerste Kamer of provinciale staten en kandidaat-leden.

Meer berichten